У Гарнізонному храмі попрощались із загиблими (фото)

8 січня 2015 року, в Гарнізонному храмі Святих Верховних Апостолів Петра та Павла Громада Львівської області, бойові побратими, рідні та близькі прощались з бійцями Нацгвардії, Ростиславом Скрутом та Романом Сокачем, які загинули що трагічно загинули в автомобільній катастрофі 5 січня 2015 року у зоні АТО.

О 10 ранку загиблих героїв у супроводі почесної варти Галицького з’єднання Національної гвардії України привезли до храму. Поминальні богослужіння очолив отець Степан Сус - настоятель Гарнізонної святині у співслужінні отця Тараса Михальчука – капелана військового ліцею ім. Героїв Крут.По завершенні похоронного богослужіння, домовину з тілами перевезли до родинних будинків в с. Зимна Вода, Пустомитівського р-н., Львівської обл. Сьогодні о 17.15 год. відбудеться парастас в церкві св. Івана Богослова в с. Зимна Вода. У п’ятницю, 9 січня, о 13.00 год. у цьому ж храмі буде Заупокійна Божественна Літургія та прощання в храмі св. Івана Богослова. Поховають вояків на кладовищі с. Зимна Вода.Вічна пам’ять Новітнім Героям України!

Разом з тим останніми днями у деяких засобах масової інформації була поширена інформація, що причиною жахливої дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинуло 12 військовослужбовців батальйону оперативного призначення (резервістів) імені генерала Сергія Кульчицького та 21 травмовано, було пияцтво водіїв транспортних засобів, що командування Національної гвардії свідомо замовчує обставини трагедії та не дає можливості рідним попрощатися із загиблими. Дана інформація не відповідає дійсності.

На місці трагедії працювала комісія у складі представників військової прокуратури, працівників ДАІ, слідчо-оперативної групи МВС України та командування Національної гвардії України, яка встановила, що зіткнення військових автомобілів та автобусу Богдан відбулось з причини поганих погодних умов. В день трагедії Оперативним штабом Національної гвардії України, для надання інформації рідним та близьким потерпілих, відкрита гаряча лінія за телефоном (044) 226-22-52, про що розміщено відповідне інформаційне повідомлення на офіційному сайті Національної гвардії України.

Дуже прикро усвідомлювати той факт, що в Україні все ще існують такі «особистості», які на трагедії одного з кращих батальйонів, створеного в основному з людей, що пройшли майдан намагаються зробити собі піар.

Шановні представники ЗМІ, просимо вас звертатися за інформацією до офіційних джерел, адже зганьбивши світле ім’я підрозділу, а в його особі і всіх захисників нашої Батьківщини, ви формуєте хибну громадську думку, що неприпустимо у такий складний для держави період.

підполковник Вадим Голуб, майор Євген Роженюк, фото підполковника Вадима Голуба

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: