Українські журналісти висловили співчуття щодо загибелі французьких колег

Голова Незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов написав лист співчуття Алену Ремі, надзвичайному і повноважному послу Франції в Україні.

У листі Юрій Луканов висловив співчуття у зв’зку із загибеллю колег під час теракту в Парижі, передає УНН з посиланням на прес-службу медіа-спілки.

"Українців глибоко вразив жорстокий теракт у Парижі, який забрав життя дванадцятьох співробітників журналу Charlie Hebdo і одинадцятьох поранив. Ми вражені мужністю наших колег з журналу, адже вони продовжували робити свою роботу, не зважаючи на погрози. Хай загиблі спочивають з миром. Пораненим ми бажаємо якнайшвидшого одужання",- йдеться в листі.

У посланні наголошується, що особливо ця трагедія вразила українських журналістів, адже загинули і постраждали їхні колеги через свою професійну діяльність.

"Ця жахлива трагедія показала, що головна мішень сил зла на нашій планеті - це свобода слова, адже саме вона є основою основ демократії, яка забезпечує права і свободи громадян. Українські журналісти дуже близько до серця прийняли цю трагедію, оскільки за останній рік вони теж стали мішенню для міжнародного тероризму і на власному досвіді відчули, наскільки це жахливо", - пише Луканов.

Він висловив переконаність, що вбивати за те, що хтось висловлює відмінні думки - це дикість: такому не має бути місця на планеті.

"У цей скорботний час ми разом з вами сумуємо і обурюємося. У той же час ми непохитні у своєму прагненні захищати демократію у нашій країні і на планеті в цілому", - запевнив голова НМПУ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: