На безпековій конференції у Мюнхені обговорять Україну. Порошенка запрошено

Президент Петро Порошенко запрошений до участі у Мюнхенської конференції з питань безпеки. 

Про це повідомив керівник заходу Вольфґанґ Ішинґер в інтерв’ю dpa.

Як повідомляє Німецька хвиля, своєї відповіді він поки не дав.

На заході будуть домінувати дві теми: українська криза та зростання ісламістського екстремізму. Чи буде змінюватися програма через теракти в Парижі, поки невідомо.

За словами Вольфґанґа Ішинґера, цей рік стоїть під знаком кризового менеджменту.

"Ми поставимо в центр уваги конференції обидві великі кризи - в Україні та на Близькому Сході", - заявив він і додав, що вони обидві несуть небезпеку.

Темі українського конфлікту буде присвячено весь другий день заходу.

Мюнхенська конференція з питань безпеки цього року відбудеться з 6 по 8 лютого. Планується, що участь у ній візьмуть близько 20 глав держав та урядів, а також приблизно 60 міністрів закордонних справ та оборони.

Після чотирирічної перерви знову в конференції візьме участь канцлерка ФРН Анґела Меркель. Вперше на Мюнхенську конференцію може приїхати президент Ірану - Хасан Роухані. Він, як і віце-президент США Джо Байден, поки не підтвердив своєї участі.

Вольфґанґ Ішинґер очікує прибуття до Мюнхена президента Іракського Курдистану Масуда Барзані, прем’єр-міністра Іраку Хайдара аль-Абаді, президента Афганістану Ашрафа Гані, міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

НАТО буде представляти генеральний секретар Єнс Столтенберг, Євросоюз - президент Європарламенту Мартин Шульц та верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федерика Могерині.

Німецька хвиля,

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: