Після безпекової конференції у Мюнхені Обама покличе усіх до Вашингтона

Президент США Барак Обама запропонує учасникам Мюнхенської безпекової конференції 18 лютого провести саміт з питань безпеки у Вашингтоні.

Про це повідомив генеральний прокурор США Ерік Холдер після зустрічі з європейськими колегами в Парижі, повідомляє Reuters.

"Ми зберемо усіх наших союзників, щоб обговорити, як ми можемо протидіяти цьому войовничому екстремізму, який існує наразі у  світі", - сказав Холдер.

Він також наголосив, що метою зустрічі буде "об’єднання наших ресурсів".

Зустріч міністрів відбулась за ініціативи глави МВС Франції. На порядку денному - посилення боротьби проти міжнародного тероризму на тлі теракту у Charlie Hebdo та захоплення заручників у магазині/

"Тероризм, такий як пережила Франція у ці дні, зачіпає усю демократію", - заявив після зустрічі Казьєнов від імені міністрів, які брали участь в обговоренні.

За його словами, міністри підтвердили свою рішучість зміцнювати співробітництво та разом боротися проти тероризму.

"Ми рішуче наголосили на необхідності більш тісної співпраці з інтернет-компаніями, щоб гарантувати звітність і видалення нелегального контенту, особливо контенту, який виправдовує тероризм або пропагує насилля і ненависть", - наголосив глава французького МВС

Як відомо, 6-8 лютого у Мюнхені відбудеться конференція з питань безпеки. На заході будуть домінувати дві теми: українська криза та зростання ісламістського екстремізму.

Темі українського конфлікту буде присвячено весь другий день заходу. Президент Петро Порошенко запрошений до участі.

Разом з тим невідомо, чи братиме участь у конференції Барак Обама.

Вже відомо, що участь у заході візьме канцлер ФРН Анґела Меркель. Організатори очікують прибуття президента Іракського Курдистану Масуда Барзані, прем’єр-міністра Іраку Хайдара аль-Абаді, президента Афганістану Ашрафа Гані, міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Українська правда, Німецька хвиля

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: