Порошенко отримав біометричний паспорт (фото)

Президент Петро Порошенко одним із перших в Україні отримав біометричний паспорт.

Про це в понеділок повідомляє прес-служба президента.

 Фото прес-служби президента

За його словами, запровадження біометричних паспортів громадян України для виїзду за кордон – це ключовий крок до запровадження безвізового режиму з країнами ЄС.

"Цього кроку ЄС чекає від України для того, щоб надати нам безвізовий режим", – сказав глава держави під час відвідування сервісного центру з видачі паспортів.

"Цей паспорт - це останній крок, який Україна мала зробити, щоб отримати на саміті Східного партнерства, який відбудеться у Ризі у травні цього року, безвізовий режим із ЄС", - сказав президент під час отримання біометричного паспорту.

Порошенко заявив, що кожного дня кількість пунктів, у яких українці зможуть отримати такий документ, збільшуватиметься.

За його словами, очікується, що у лютому біометричний паспорт отримають 10 тисяч громадян, а з вже з березня його щомісяця отримуватимуть 200 тисяч українців.

Президент також пообіцяв, що ціна на отримання цього документа буде нижчою поміж усіх сусідніх країн та не вимагатиме сплати додаткових коштів.

Разом з президентом біометричні паспорти отримали "громадяни, які зробили внесок у розвиток та зміцнення держави, - зазначає прес-служба.

Зокрема, паспорти отримали активісти Майдану – волонтер-медик Олеся Жуковська, поранена снайпером, а також Василь Михалко, який отримав снайперську кулю 20 лютого, коли він допомагав пораненому побратиму виходити з-під обстрілу, колишній міністр культури Євген Нищук, організатор мобільного шпиталю ім. Пирогова Геннадій Друзенко і сотниця "Жіночої сотні" Анна Коваленко.

Отримала біометричний паспорт і переселенка з Криму Христина Михайліченко - лауреатка міжнародних конкурсів, яка на минулому тижні перемогла на міжнародному конкурсі піаністів у Голландії, а також її мама.

Власниками нових біометричних паспортів тепер також є всесвітньовідомий письменник Андрій Курков, кінорежисер, режисер фільму "Плем’я" Мирослав Слабошпицький, вокаліст київського гурту Brunettes Shoot Blondes Андрій Ковальов.

Серед тих, хто одними з перших у країні отримали біометричні паспорти – журналісти Андрій Цаплієнко та Олександр Аргат.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: