Сьогодні Церква запрошує родини в гості до «Василя та Маланки» на Старий Новий рік

Сьогодні, 13 січня, Фундація Духовного Відродження УГКЦ запрошує на благодійний вечір родинного святкування Старого Нового року «У гостях у Василя та Маланки», який відбудеться у родинному домі «Покрова» (вул. Дорога Кривчицька, 19). Організатори планують зібрати вірних Львівської Архиєпархії УГКЦ, львів’ян та гостей міста у родинному колі.

Про це Дивись.info повідомили у прес-службі ЛМР.

«Благодійний вечір, сподіваємося, стане місцем для спільної молитви, спілкування, збереження традицій нашого народу та частування української кухні. Вечір триватиме з 18.30 до 23.00 год. Мета заходу – зібрати родини, львів’ян, гостей міста, заради того, щоб спільно служити. У програмі – частування українською кухнею, виступи виконавців, дитяча коляда, вертепи, конкурси для гостей. Також буде спеціальна програма для дітей. Батьки зможуть залишити дітей у спеціальному залі, де ними займатимуться аніматори. Кожному з гостей передбачено подарунок. Під час заходу буде лотерея. Зі вступним словом виступить владика Венедикт Алексійчук. Розпочнемо дійство зі спільної молитви.

Вилучені кошти з цього заходу скерують на проект Фундації «Рух за тверезість життя» (це праця з узалежненими), на психотерапевтичну групу, яка працюватиме з родинами загиблих в АТО, і на два проекти Комісії у справах молоді – «УГКЦ ТОП-10» та «Школа християнського аніматора». Крім того, ми підтримуємо цим святом дітей-сиріт – 54 хлопчиків, які проживають в Родинному домі «Покрова». Благодійний внесок становить 200 грн.», - розповідає координатор заходу Марта Батринюк.

«Церква вже декілька років поспіль організовує цей захід, окрім минулого року, з метою залучення і об’єднання людей заради добрих справ, спільного святкування, плекання українських традицій. Цього року благодійна організація «Фундація Духовного Відродження» УГКЦ, яка займається підтримкою та розвитком соціального служіння Церкви, хоче запросити родини на святкування Старого Нового року. Координатором цього заходу є миряни, активно залучені до життя і розвитку Церкви. Ми очікуємо від 180 до 200 людей, тому що приміщення Родинного дому «Покрова» не вмістить більше. Зазвичай ми акцентували увагу на творчий вечір, а цього року особливістю проведення є Родинний дім «Покрова», бо ми йдемо в гості до дітей-сиріт, святкуємо з ними разом.

Кожна така нагода для зустрічі дає можливість знаходити однодумців, щоб служити іншим, чесно виконувати свої обов’язки та гідно працювати заради процвітання нашої держави. Основа заходу полягає в тому, щоб українці показали, наскільки вони великі благодійники. Бо важливо, щоб ми творили благодійність присутністю, словом, часом і, якщо можливо, ресурсами», - говорить о. Тарас Милян, керівник Фундації Духовного Відродження УГКЦ.

Програма заходу передбачає:

  • спільну молитву та слово владики Ігоря та владики Венедикта;
  • виступи вертепу, спільну коляду. Гості програми: етногурт Cherry Band; народна капела бандуристок «Зоряниця», співачка Софія Федина, гурт автентичного співу «ДоСхідСонця»;
  • частування стравами української кухні;
  • цікаві конкурси, лотерею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: