У Дрогобичі Карітас організував дітям з Луганщини новорічно-різдвяний відпочинок (фото)

БФ «Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ» прийняв на новорічно-різдвяний відпочинок 16 дітей віком від 4 до 16 років та 8 їх опікунів з с.Кримське Луганської області.

Про це Дивись.info повідомили у прес-службі БФ «Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ».

За словами директора «Карітасу» о. Ігоря Козанкевича, який, до речі, ініціював приїзд дітей з Луганщини, вони проживають в сім’ях у Дрогобичі, Трускавці, Нагуєвичах і в Самборі. Кожного дня, починаючи з 31 грудня, для дітей влаштовують цікаву програму. А розпочали із ознайомлення з Дрогобичем. Надовго запам’ятається гостям огляд панорами міста із висоти пташиного лету – вежі Ратуші, а також відвідини найстарішої дерев’яної церкви св. Юра, занесеної до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

«Неймовірно гарною була поїздка до Львова, – зауважив о. І. Козанкевич. – Разом із працівниками БФ «Карітас», а саме керівником центру «Разом Сильніші» Оленою Дудою та вихованцями нашого центру та групою осіб із лінії фронту змогли по-справжньому відчути різдвяний настрій, який вирує у старовинному місті. Діти з батьками змогли побачити старовинні львівські церкви, побувати у львівській копальні кави, подивитись на мерію міста, прогулятись Різдвяним ярмарком, послухати легенди старого Львова та помилуватись святковою атмосферою цього величного міста».

Святвечір і Різдво діти з Кримського святкуватимуть в родинах, які їх приймають. Після цього нові захоплюючі екскурсії в Карпати, відвідини курорту Трускавець та інших мальовничих місць.

Як зауважив о. гор Козинкевич, БФ «Карітас СДЄ» продовжує збирати кошти на потреби дітей та їх опікунів з села Кримське, котрі приїхали на Різдво до Дрогобича.

«Кожного дня діти мають дуже насичену програму, а це вимагає чималих коштів, – каже керівник благодійного фонду. – Ми дуже сподіваємось, що після нашої гостинності ці діти та їхні матері обов’язково змінять своє бачення та зуміють відчути нашу любов».

Діти перебували на Дрогобиччині до 10 січня.

DSC_0550 DSC_0656 DSC_0674

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: