У Львові після ремонту відкрили переїзд на вулиці Шевченка (фото)

Залізничники Львівської магістралі завершили ремонт переїзду, розташованого на перетині залізничної колії Львів – Рава-Руська та вул. Шевченка у Львові. Відтак, сьогодні, 13 січня, його відкрили для руху транспорту.

Про це Дивись.info повідомили у прес-службі ЛМР.

Рух на цьому залізничному переїзді є одним із найінтенсивніших на Львівській залізниці: протягом доби тут курсує 4 пари потягів, понад 15 тисяч одиниць автотранспорту, в тому числі – більш ніж 1800 автобусів.

«Хто часто їздить в Рясне-1 чи Рясне-2 вулицею Шевченка, той добре знає цей переїзд. Останнім часом він був у ремонті, а перед тим перебував у досить поганому стані. І, власне, дякуючи нашій Львівській залізниці, сьогодні ми відкриваємо його вже після реконструкції. Переїзд зроблено дуже якісно – думаю, років 20-30 служитиме, чи й навіть більше.

Взагалі, мені приємно, що Залізниця звертає особливу увагу на інфраструктуру, яка знаходиться у Львові, і до якої вона має відношення. Тут проходить сполучення на Раву-Руську, а можливо, в перспективі, і міжнародне сполучення. Тому роботи Залізниця у Львові має дуже багато, тим паче, що у нас є ще привокзальна площа. Я думаю, потрібно спільно, долучаючи обласну адміністрацію, опрацювати це все, щоб гості, які приїжджають до Львова, відчували, що потрапили в європейську столицю», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

На ремонт переїзд закрили 20 жовтня 2014 року. Під час проведення робіт залізничники провели заміну рейково-шпальної решітки та влаштування переїзного настилу із монолітною залізобетонною плитою. Окрім того, для забезпечення більш тривалої експлуатації, на підходах до переїзду в межах ділянки обслуговування Львівської магістралі, залізничники замостили дорогу гранітною бруківкою на залізобетонній основі, загальною площею 350 квадратних метрів.

Під час ремонту було виконано комплекс робіт із заміни кабельних мереж зовнішнього освітлення і влаштування водовідводів, а також облаштовано нове перильне огородження переїзду. Також в межах переїзду замінили пішохідний настил та облаштували пішохідну доріжку.

Увесь комплекс робіт виконували працівники структурних підрозділів Львівської залізниці із використанням матеріалів, які виготовляють спеціалізовані підприємства магістралі.

«Замість плит, які вкладалися раніше, ми використали тут монолітний залізобетон. Плити служили недовго, тож нам доводилося буквально за рік-два проводити ремонт. Використали досить потужну гранітну бруківку, яка також повинна витримувати навантаження, адже упродовж дня тут їздить значна кількість транспорту», – пояснив начальник ДТГО «Львівська залізниця» Богдан Піх.

За його словами, вартість усіх проведених робіт на цьому переїзді разом із підземними комунікаціями та інфраструктурою складає близько 2 млн грн.

Довідка:

Відремонтований залізничний переїзд 2+253 км станції Клепарів Підзамчівської дистанції колії належить до категорії регульованих переїздів загального користування, обслуговується черговим працівником та обладнаний світлофорною сигналізацією й шлагбаумами на всю ширину автомобільної дороги. Ширина переїзду – 9 метрів.

DSC_0377

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: