Чергова хвиля мобілізації розпочнеться 20 січня

Чергова хвиля мобілізації розпочнеться 20 січня та триватиме близько 90 днів. Про це tvoemisto.tv повідомив речник Львівського обласного військового комісаріату Роман Поронюк

За його словами, ця хвиля мобілізації відрізнятиметься від попередніх. Зокрема, тепер людей призиватимуть не одразу у військовий підрозділ, як це було раніше, а у навчальні центри, де вони проходитимуть вишкіл впродовж 20-30 днів. Звідти майбутні бійці отримають направлення до військового підрозділу. Лише після цього вони можуть бути злучені до АТО.

Ще однією особливістю цієї хвилі мобілізації стане більш прискіпливий психологічний відбір мобілізованих. «Командири мають бути впевнені у тому, що бійцю можна дати зброю та бойове завдання. Утім, досі тієї кількості психологів, що працювали у військкоматах, було недостатньо. Зараз планують збільшити їх кількість», - сказав Роман Поронюк.

За його словами, мобілізація проводиться найперше для заміни тих, хто уже більше ніж півроку перебуває у зоні АТО. Серед найзатребуваніших професій у цій хвилі мобілізації артилеристи, стрільці, водії та медики.

Скільки саме осіб буде мобілізовано на Львівщині речник наразі відповісти не зміг, пообіцявши, що така інформація з’явиться на початку наступного тижня. Нагадаємо, як повідомляли раніше, під час чергової хвилі загалом у країні буде мобілізовано 40 тис. громадян для строкової служби та 10,5 тис. – для контрактної.

Як ми вже повідомляли раніше, чиновники запевняють, що до війська кликатимуть лише досвідчених професіоналів і патріотів від 20-ти до 27-ми років, 18-річних юнаків не чіпатимуть. За задумом, новобранці покликані створити ефективний резерв, а також нарешті замінити бійців на передовій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: