Львів підсумував рік у сфері відпочинкового туризму

Інститут міста, на замовлення управління туризму ЛМР, провів дослідження туристів, які відвідали наше місто у 2014 році. Окрім загального аналізу ринку туристів, які приїжджали з метою відпочити, було також проведено он-лайн опитування, аби визначити рівень поінформованості про Львів та ставлення іноземців до нього як до об’єкта на світовій туристичній карті світу. Також було проведено низку глибинних інтерв’ю, на основі яких досліджувався імідж Львова серед туристів з інших країн, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Щороку ми замовляємо маркетингові дослідження, адже отримані результати є ключовими для розуміння тенденцій розвитку туризму в місті, і, відповідно, для планування нашої діяльності. Окрім того, вони є, так би мовити, мірилом нашої роботи. Важливо не лише робити, але й аналізувати все, що робиш», – розповіла начальник управління туризму ЛМР Галина Малець.

Як відзначила Олена Гунько, аналітик програми аналізу та досліджень Інституту міста, цьогоріч було вирішено змінити дослідницький підхід до аналізу ринку в’їзних туристів та зробити його більш комплексним.

«Окрім уже традиційного опитування туристів, які приїхали до Львова (ми проводимо його двічі на рік з 2011 року), за допомогою розробленого інструментарію з кількісними показниками, ми провели низку глибинних інтерв’ю з гостями нашого міста. Це дало змогу краще зрозуміти їхнє сприйняття, мотиви, якими вони керувались, обираючи Львів для подорожі, враження від міста, які у них залишаться. Окрім того, за допомогою on-line опитування, ми провели дослідження серед мешканців країн у всьому світі (25 країн), метою якого було довідатись, чи відомо їм що-небудь про Львів. Уся зібрана нами інформація дає можливість оцінити Львів як туристичний продукт з різних точок зору його безпосередніми «споживачами» – туристам – як наявними, так і потенційними», – зазначила Олена Гунько.

На основі аналізу глибинних інтерв’ю було виділено три ключові тези, у яких подано основні аргументи туристів щодо сприйняття ними Львова:

1) місто сприятливої атмосфери для відпочинку, особистісного комфорту:

Львів – гарне, спокійне місто, із хорошою атмосферою, неперевантажене автомобілями;

2) місто можливостей для культурного збагачення:

Львів – місто із цікавою давньою архітектурою, багатою культурою, історією, музеями, місто храмів, культурна столиця України, місто європейського типу, живий музей;

3) місто людської спорідненості:

Львів – це місто відкритих та реалізованих людей, надзвичайно привітних, небідних людей, вродливих дівчат. Місто, де багато молоді, з якою легко спілкуватись.

Завантажити звіти можна на сторінці Центру туристичної інформації в рубриці В2В за посиланням: http://www.touristinfo.lviv.ua/uk/b2b/Marketing%20Surveys%20Results/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: