За січень-грудень 2014 року львівським сім’ям призначено майже 1,8 тис. муніципальних субсидій

Управління соціального захисту Львівської міської ради повідомляє мешканцям, що окремі групи львів’ян, які отримують державну житлову субсидію, можуть претендувати й на отримання муніципальної субсидії, яку відшкодовують за рахунок коштів міського бюджету Львова, повідомили у прес-службі ЛМР.

Муніципальні субсидії призначають мешканцям Львова, згідно з рішенням виконавчого комітету від 01.03.2002 №080 «Про заходи щодо соціального захисту окремих категорій громадян» (зі змінами і доповненнями).

«Муніципальні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг призначаються для покриття обов‘язкового відсотка платежу, який необхідно сплатити заявникам після призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, що фінансуються з Державного бюджету України. Цей обов’язковий відсоток платежу вираховується індивідуально в процесі призначення державної житлової субсидії, виходячи з доходу сім’ї», - пояснює в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Право на муніципальну субсидію мають такі категорії громадян: ветерани УПА – учасники бойових дій УПА та інваліди війни УПА; малолітні політичні в'язні сталінських концтаборів; вдови політичних в'язнів, інвалідів війни УПА, учасників бойових дій УПА; сім'ї, у яких проживає двоє і більше інвалідів; інваліди по зору 1 та 2 груп; одинокі непрацюючі інваліди 1 або 2 груп загального захворювання та 3 групи, які мають заключення психіатричних медико-соціальних експертних комісій (МСЕК).

«Для призначення муніципальної субсидії львів’янам, які можуть претендувати на цей вид допомоги, необхідно звернутись в «єдині приймальні» районних відділів соціального захисту та подати: заяву встановленої форми, документ, який підтверджує соціальний статус заявника (копія довідки МСЕК, копія посвідчення про встановлення статусу та ін.). Загалом же, у 2014 році призначено 1791 муніципальну субсидію на загальну суму 1,45 млн. грн.», - зазначає в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міськради Ігор Кобрин.

Громадяни мають змогу записатись на прийом в «Єдину приймальню» по телефону чи в режимі «он-лайн», отримати більше інформації про різні види допомог на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua.

 

Контакти відділів соціального захисту районів міста Львова:

 

Галицький: тел.: 261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.: 235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.: 295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.: 237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.: 252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.: 254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: