Садовий назвав депутатів аномальними

Бюджет міста на 2015 рік повинен бути схвалений сьогодні. В іншому ж випадку виникнуть проблеми з отриманням субвенцій на освіту й медицину, а відтак – і з виплатою заробітної плати вчителям та лікарям. Про це сьогодні під час брифінгу заявив міський голова Львова Андрій Садовий. Нагадаємо, заплановане на сьогодні пленарне засідання сесії ЛМР, на якому мали б розглядати бюджет Львова на 2015 рік, не розпочалося, оскільки немає кворуму, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Нашу сьогоднішню роботу ми почали з хвилини мовчання за нашими українцями, як загинули від рук терористів. Сьогодні на сесії міської ради ми плануємо приймати бюджет міста Львова, щоб не порушувати закон, адже ми зобов’язані зробити це впродовж двох тижнів після опублікування державного бюджету. Пройшли бюджетні слухання, відбулася зустріч з громадськістю, заздалегідь роздали бюджет депутатам.

Сьогодні на сесію прийшли представники всіх політичних сил і позапартійні. Але більшості депутатів від «Свободи» в сесійній залі немає. Пояснень їхніх також немає. Це безпрецедентна річ. Це неповага до громади міста Львова. Я розумію, що частина з них сьогодні напевно десь відпочиває на тих чи інших курортах і не захотіла переривати свою відпустку. Але це аномалія – коли в країні йде війна, так некрасиво, так підло ігнорувати інтереси громади міста Львова. Тому ми оголосили зараз перерву в засіданні. Секретаріат буде обдзвонювати всіх депутатів і переконувати, щоб ті, що є, прийшли», – зазначив Андрій Садовий.

На запитання, що ж буде, якщо сьогодні депутати все ж не зберуться, міський голова відповів, що основна проблема – це виплата заробітної плати для медиків і освітян.

«Завжди в січні ми жили за 1/12 бюджету. Цьогоріч кошти на освіту і медицину – це окрема субвенція, а ми зможемо її отримати лише тоді, коли проголосуємо наш міський бюджет. Люди отримували зарплату ще в грудні, у січні ж коштів вони не отримали. Сьогодні вже 15 число. Тому мене в першу чергу хвилює можливість якнайшвидше виплатити зарплату нашим вчителям та медикам. Кошти є на рахунку. Для цього треба банально проголосувати. Тому я б зараз проводив сесію, після обіду, завтра вранці. Будемо зараз проводити дискусію, переконувати депутатів, щоб здоровий глузд до них повернувся. Це ж тисячі людей. Це ж найбільш незахищені категорії. Не заплатити їм зарплату – це гріх, це підло», – відзначив міський голова.

Нагадаємо, вчора виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про міський бюджет м. Львова на 2015 рік». Сьогодні це питання виносять на розгляд «бюджетної» сесії Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: