Садовий розповів про загрозу

Заплановане на сьогодні пленарне засідання сесії ЛМР, на якому мали б розглядати бюджет Львова на 2015 рік, не розпочалося, оскільки немає кворуму. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, міський бюджет має бути затверджений у двотижневий  термін після прийняття державного бюджету. Також неприйняття міського бюджету унеможливлює виплати зарплат медикам а освітянам, оскільки тепер зарплати працівникам цих сфер виплачуються за рахунок державних субвенцій. Відтак, міський голова оголосив перерву.

«Лунали різні думки, що можливо, не потрібно проводити сесію 15 січня, бо частина депутатів ще має відпустки , можливо, частина є не в Україні. На що я однозначно сказав, що це не може бути аргументом, бо згідно з чинним законодавством, ми зобов’язані у двотижневий термін прийняти бюджет м.Львова. Бюджет державний був опублікований 31 грудня минулого року, два тижні минає сьогодні. Я хочу подякувати усім колегам депутатам, які сьогодні прийшли на пленарне засідання. Є представники усіх партій, є позафракційні. Я не можу зрозуміти відсутності більшості колег від «Свободи». Жодних логічних пояснень бути не може. В країні біда, в країні війна. Сьогодні – траур.

Несвоєчасне прийняття бюджету ставить під сумнів виплату заробітної платні для медиків, для освітян. Бо в цьому році це – субвенція. Казначейство не проводить платежі для виплати заробітної платні для освітян і для медиків. Це надзвичайно критична ситуація, бо в останній раз наші медики та освітяни отримували оплату за свою працю у грудні.

Звертаюся до здорового глузду, зокрема, бачу, що тут є представники від «Свободи» - можливо, вони б переконали своїх колег, які крутяться біля міської ради, щоб вони прийшли і почали працювати. А ті, що не змогли перервати свої відпустки закордоном – то нехай вже буде на їхній совісті. Громада буде давати оцінку діяльності і міського голови і депутатів міської ради», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Як наголосив Андрій Садовий, такий випадок – перший за час його каденції. «За час, поки я маю честь працювати міським головою Львова, а це 8,5 років, це перший раз такий безпрецедентний випадок, коли без жодних пояснень без жодних тлумачень частина депутатів не прийшла на засідання. Це є нонсенс.

Звичайно, що я буду дотримуватись чинного законодавства, я буду ставити на голосування питання тільки тоді, коли ми будемо мати кворум.

Я б дуже просив працівників управління «Секретаріат ради» активно попрацювати щоб депутати прийшли у сесійну залу, зокрема депутати від «Свободи». Ми вчора проводили колегію, мали певні дебати. Вчора ми мали засідання виконавчого комітету, де зауваження, які були висловлені під час громадських слухань, врахували, розіслали депутатам. Немає зауважень до бюджету. Ще треба вносити зміни то ми збиратимемо через два, три тижні, будемо разом працювати», - сказав міський голова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: