Львівщина пропонує залучати кошти Європейського Союзу для розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури

Про розбудову пунктів пропуску і прикордонної інфраструктури на спільній ділянці Державного кордону та співпрацю у туристичній сфері йшлося 16 січня під час зустрічі голови Львівської ОДА Олега Синютки з воєводою Підкарпатським Малгожатою Хомич-Шмигельською, повідомили у прес-службі ЛОДА

Обидві сторони дотримуються думки, що питання покращення пропуску через державний кордон між Україною та Польщею повинно бути на порядку денному в обох країнах.

Під час зустрічі сторони обговорили можливості ремонту української частини дороги до українсько-польського кордону на пункті пропуску "Корчова-Краковець", та організації спільного контролю на українсько-польському кордоні.

Олег Синютка наголосив, що Польща є прикладом того, як можна за короткий термін подолати кризу та, завдяки впровадженню успішних реформ, покращити рівень життя людей.

“Ми будуємо нові інституції, де основною цінністю є людина. Проблем у спілкуванні між українцями та поляками немає. Важливо, щоб представники влади продемонстрували, що немає проблем у взаєминах і між інституціями”, — сказав керівник області.

Він зазначив, що важливо створити умови для комунікації людей, особливо у прикордонній зоні.

У свою чергу Малгожата Хомич-Шмигельська повідомила, що інтереси Польщі збігаються з інтересами України. “Вислів "немає вільної Польщі без вільної України" як ніколи актуальний”, - зауважила пані воєвода

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: