Депутати Львівщини просять ВРУ визнати ЛНР та ДНР терористичними організаціями

На першому пленарному засіданні ХХХІІІ сесії Львівської обласної ради депутати ухвалили звернення до Верховної Ради України щодо необхідності визнання самопроголошених «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки» терористичними організаціями та внесення відповідних змін до Закону України "Про боротьбу з тероризму" та інших законів України.

«Визнання ДНР та ЛНР терористичними організаціями дозволить істотно активізувати міжнародні санкції, застосовані як до терористичних угруповань, так і до Росії – як держави агресора, що визнає і підтримує тероризм», – йдеться у зверненні обласної ради. – «На Україна повинна наважитися самостійно визнати цей статус юридично на рівні єдиного органу законодавчої влади в України».

Депутати наголошують, що на рахунку терористів, об'єднаних у самопроголошені республіки, тисячі смертей українських військових і добровольців, збитий пасажирський літак Boeing-777 малазійської авіакомпанії, неприхований розстріл з ракетної артилерії мирного населення у Волновасі та Маріуполі, а також численні смерті ні в чому невинних цивільних. Окрім цього, понад 600 тисяч жителів Донецької та Луганської областей покинули свої домівки, а інфраструктура Донбасу вперто руйнується керованими з Росії терористичними угрупуваннями.

Тому, на думку депутатів, українська влада має вжити вичерпних заходів, щоб світ визнав так звані «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями.

Окрім цього депутати Львівської обласної ради вважають за доцільне невідкладне ухвалення Верховною Радою України відповідних змін до Закону України «Про боротьбу з тероризмом» та інших законів України, котрі б на законодавчому рівні дозволили:

- Верховній раді України відносити організації до категорії терористичних організацій та визначати території, на яких діють терористичні організації, зонами з особливим режимом реалізації владних повноважень, пересування населення, ведення торгівлі та здійснення соціальних виплат.

- Кабінету Міністрів України формувати реєстр терористичних організацій та здійснювати суворий контроль за операціями, пов'язаними з фінансуванням та постачанням матеріальних ресурсів терористичним організаціям, а також перекриття всіх каналів їх фінансування та накладання заборони співпраці з ними.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: