Депутати просять у ВРУ посилити відповідальність за розміщення в ЗМІ антиукраїнських програм та фільмів

Сьогодні, 20 січня, на черговій сесії Львівської обласної ради депутати ухвалили звернення до Верховної Ради України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі щодо антидержавної політики в ефірі окремих телевізійних мовників.

Як зазначають у своєму зверненні депутати, інформаційний простір України перенасичений низькопробними російськими серіалами та фільмами, російськомовними гламурними журналами й жовтими газетами, шансонами і кобзонами. Вони пропагують кримінальну романтику, прославляють радянський період, російську армію та силові структури. І в той же час паплюжать українську мову та культуру, фальсифікують історію. У книгарнях України можна вільно придбати книги ідеологів "Русского міра", літературу, яка свідомо перекручує уявлення про українські визвольні змагання ХХ століття та українських національних героїв.

Навіть під час неприкритої військової агресії Росії проти України окремі телевізійні мовники ніяк не змінювали ефірного мовлення, фактично прославляючи армію окупантів та поширюючи актиукраїнську інформаційну істерію. А участь у передачах цих каналів беруть особи, які за свою антиукраїнську позицію оголошені в Україні та інших державах персонами "нон грата". Отже, власники й менеджмент цих ЗМІ прямо порушують українське законодавство, вчиняють дії, спрямовані проти українського народу, Української держави та її безпеки.

Відтак, обласна рада звернулась до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі з вимогою належно виконувати свої повноваження, відслідковувати реальне виконання ліцензій на право мовлення, а також негайно дати правову оцінку та накласти відповідні стягнення на телевізійних мовників, які відверто займаються антиукраїнською пропагандою.

Окрім того, депутати обласної ради просять Верховну Раду України посилити в українському законодавстві відповідальність за розміщення в ЗМІ програм, фільмів виразно актиукраїнської спрямованості; тиражування в ефірі висловів, спрямованих проти Української держави та української нації, історії, культури; за поширення друкованої продукції антиукраїнського змісту. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: