Позачергові вибори Дрогобицького міського голови можуть відбутися 22 березня

У Верховній Раді України зареєстровано проект Постанови «Про призначення позачергових виборів Дрогобицького міського голови».
Позачергові вибори Дрогобицького міського голови можуть відбутися 22 березня
Річ у тім, що 17 листопада 2014-о року постановою Львівського окружного адміністративного суду було скасовано постанову Дрогобицького міськрайонного суду від 05.08.2014 р. щодо поновлення екс-мера Дрогобича Олексія Радзієвського на посаді міського голови.
Позачергові вибори Дрогобицького міського голови можуть відбутися 22 березня
У зв’язку з достроковим припиненням повноважень Дрогобицького міського голови Олексія Радзієвського пропонується призначити позачергові вибори на неділю 22 березня 2015 року.
У Пояснювальній записці зазначається, що Олексій Радзієвський був обраний Дрогобицьким міським головою на чергових виборах 31 жовтня 2010 року. 25 лютого 2014 року він звернувся з особистою заявою до Дрогобицької міської ради про складання ним повноважень міського голови за власним бажанням. Питання про складання О. Радзієвським повноважень міського голови було розглянуто на сесії Дрогобицької міської ради 28 лютого 2014 року. Проте, О.Радзієвський оскаржив дане рішення міської ради в судовому порядку, оскільки за його словами, заява про складання ним повноважень була написана під тиском.Постановою Львівського апеляційного адміністративного суду від 17 листопада 2014 року рішення Дрогобицької міської ради від 28 лютого 2014 року про припинення повноважень О.Радзієвського визнано законним.

Водночас, 18 листопада 2014 року Радзієвський О.В. повторно звернувся до Дрогобицької міської ради із особистою заявою про складання повноважень міського голови, яка була розглянута міською радою 28 листопада 2014 року.

У зв’язку з цим, Дрогобицька міська рада порушила перед Верховною Радою України клопотання про призначення позачергових виборів Дрогобицького міського голови.

Відповідно до пункту 30 статті 85 Конституції України, частини третьої статті 14, частин першої та п’ятої статті 15 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» у разі дострокового припинення повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевої ради, сільського, селищного, міського голови позачергові місцеві вибори призначаються Верховною Радою України на неділю не пізніш як за 60 днів до дня виборів, а їх виборчий процес розпочинається за 50 днів до дня виборів.

Витрати на підготовку і проведення позачергових місцевих виборів здійснюються за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету, отриманих як цільова субвенція з Державного бюджету України.

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування погодився з пропозиціями Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України щодо позитивного вирішення цього питання і вважає за доцільне призначити позачергові вибори Дрогобицького міського голови.

Lifeinfo

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: