Садовий «профукав» 100 млн грн, виділених на ремонт доріг і каналізацію

Львівська міська рада на чолі з мером Львова Андрієм Садовим минулого року освоїла лише 30% субвенцій, виділених державою на ремонт доріг у місті, так само не змогла освоїти кошти, отримані на каналізування, і фактично державі було повернуто 100 млн грн.

Такі дані під час сьогоднішнього засідання сесії ЛМР озвучив голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Любомир Мельничук, посилаючись на відомості Держказначейства., пише Вголос

За словами депутата, Львів повернув до держбюджету 49 млн грн, виділені на ремонт та будівництво доріг.

«Львів виявився лідером з неосвоєння коштів. З 70 млн, виділених на ремонт доріг, назад до держбюджету повернулося 49 млн грн. Для порівняння, Жидачівський район освоїв кошти на 83%, Дрогобич – на 82% тощо. Іншими словами, ми просто «профукали» ці гроші», – сказав Мельничук.

Окрім того, Любомир Мельничук нагадав, що 2014 року держава виділила Львову 51 млн грн на ремонт каналізації, що могло б вирішити проблеми зі смородом у місті, та ці кошти так само не було освоєно.

«Хто понесе за це відповідальність? Це насправді вкрай важлива проблема, і не скористатися можливістю ліквідувати у Львові неприємний запах – це величезний злочин», – наголосив Мельничук.

Директор департаменту фінансової політики міськради Олег Іщук відповів лише, що в місті виникла проблема з управлінням комунального господарства і капітального будівництва, яке через суди не могло розпочати роботи на великих об’єктах. А мер Львова Андрій Садовий звів усе до того, що «дуже часто на папері багато виділяють коштів, а коли доходить до діла, то ми отримуємо 0,0%». Також він перекинув усе на проблеми з казначейством і проведенням тендерів.

У підсумку Любомир Мельничук наголосив, що депутати вимагають докладного звіту про виконання міського бюджету за минулий рік на черговому пленарному засіданні міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: