Ситник хоче передати перинатальний центр Садовому

Чи готовий Львівський мер допомогти львівським медикам та пацієнткам пологових будинків? Львівський обласний перинатальний центр - можна відновити вже у 2015 р. Львівський обласний перинатальний центр, розташований на вул. Дж. Вашингтона, 6 - один із дуже проблемних об'єктів Львівщини у 2014 році. Аферисти часів януковича на його реконструкції планували вкрасти десятки мільйонів гривень. Його фінансування із Держбюджету було припинено весною 2014р. На десятки листів від ЛОДА та ЛОР до КМУ, міністерств, Президента впродовж минулого року, при потребі понад 110 млн. грн., (у цінах 2014 р.) уряд у грудні 2014 року для "галочки" виділив лише 20 млн.грн. Але й ці кошти повернулись назад до Держбюджету, бо закінчився рік.

Про це у Фейсбуці пише екс-перший заступник голови Львівської ОДА Йосиф Ситник

У 2015 році ситуація буде аналогічна: таких грошей в обласному бюджеті немає, а на Київ сподіватися марно.

Щоб не зруйнувати цей медичний заклад остаточно та дати можливість працювати понад 200 особам персоналу, які вже без роботи другий рік - пропоную такий шлях вирішення проблеми.

1) Передати Львівський обласний перинатальний центр у комунальну власність міста Львова. До-речі, за статистикою понад 65 % його пацієнтів мешканки Львова.

2) У зв'язку із збільшенням у 2015 р. дохідної частини міського бюджету Львова більш як на 30 %, та формуванням бюджету розвитку понад 600 млн.грн., місто зможе профінансувати завершення реконструкції перинатального центру на суму 90-95 млн.грн.
3) Ще 5-10 млн. грн. для спів-фінансування відшукаємо в обласному бюджеті.

4) Ще 20-30 млн. можна просити у КМУ із джерела капітальних видатків, які закладені у Держбюджеті на 2015 рік.
Я, думаю, цю пропозицію підтримають депутати свободівці та інші із ЛМР та ЛОР.

"Чи захоче міський голова м. Львова підтримати цей проект, медиків та пацієнтів, яким дуже потрібний цей Центр - невідомо. Але якщо громада цю ідею підтримає та буде наполягати, то шанси є вирішити проблему", - написав Ситник

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: