Компанія-перевізник «Успіх БМ» виграла суд у Садового

Суд визнав дії департаменту транспорту ЛМР протиправними

Львівський апеляційний адміністративний суд визнав дії Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради щодо компанії-перевізника «Успіх БМ» протиправними. Про це йдеться у рішенні суду від 22 січня 2014 року.

Таким чином, окрім іншого, судова інстанція довела, що згаданий департамент міськради зігнорував судову заборону розривати договори на перевезення пасажирів з ТОВ «Успіх БМ», порушивши закон та уклавши протиправний договір з кишеньковою компанією мера Львова Андрія Садового «АТП-14630».

«Сподіваємося, це перше, але не останнє справедливе рішення суду, яке змусить Садового Андрія Івановича та його департамент транспорту припинити знищувати маршрути приватних перевізників, забираючи у сотні людей право на роботу», - прокоментував рішення суду директор компанії «Успіх БМ» Юрій Мельник.

Нагадаємо, що з грудня 2013 року між компанією ТОВ «Успіх БМ» та Департаментом житлово-комунального господарства та інфраструктури Львівської міської ради існував судовий спір про протиправність дії Департаменту щодо одностороннього розірвання договорів на обслуговування міських маршрутів №48, №49, №50, №51 та №53, які обслуговуються перевізником.

Справа більше року розглядалася Галицьким районним судом міста Львова. Місцевим судом в рамках судового процесу було вжито заходи забезпечення позову, чим Департаменту було заборонено розривати вищезгадані договори на перевезення пасажирів з ТОВ «Успіх БМ» та укладати договори з будь- яким іншим перевізником до вирішення спору по суті.

17.12.2014 року Галицьким районним судом міста Львова відмовлено у задоволені позову ТОВ «Успіх БМ» до Департаменту.

Проте 22.01.2015 року Львівським апеляційним адміністративним судом розглянуто апеляційну скаргу ТОВ «Успіх БМ» на рішення Галицького районного суду міста Львова та визнано дії протиправними дії суб'єкта владних повноважень - Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради щодо одностороннього дострокового розірвання Договорів про організацію перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування № 58А/Т – маршрут № 48, № 59 А/Т – маршрут № 49, № 60 А/Т – маршрут № 50, № 61А/Т – маршрут № 51, № 62А/Т – маршрут № 53, укладених 22 жовтня 2012 року між Департаментом житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради і ТОВ «Успіх БМ».

Згідно процесуального закону, Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради протягом 20 днів з моменту винесення рішення має право звернутися з касаційною скаргою на постанову Львівського апеляційного адміністративного суду до Вищого адміністративного суду України.

Звертаємо також увагу, що 18.12.2014 року після мітингу трудового колективу на сесії Львівської міської ради за ініціативи депутатського корпусу та міського голови розпочався переговорний процес щодо мирного врегулювання спору. Більше місяця чиновники Львівської міської ради та особисто Садовий А.І. вели перемовини по підписанню мирової угоди. За декілька днів то розгляду справи в суді, проект мирової угоди все ж таки був підписаний на умовах, відмінних від положень, узгоджених спочатку. Однак 22.01.2015 р. безпосередньо перед початком розгляду судового засідання представниця Львівської міської ради відмовилася від мирової угоди.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: