У Львові вшанували жертв Голокосту

27 січня у Львові відбулися жалобні заходи із вшанування пам’яті жертв Голокосту, повідомили у прес-службі ЛОДА

У жалобному мітингу та міжконфесійному спільному молебні взяли участь керівництво обласної та міської влади, представники львівських єврейських організацій, мешканці міста. Вони поклали квіти та вінки до пам’ятника жертвам Львівського ґетто та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Під час виступу заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний зазначив, що сьогодні в багатьох містах Європи та світу згадують жертв невинно убієнних у трагедії Голокосту: “Ми повинні зробити все можливе, щоб у 21 столітті не повторилися ті жахіття, які були пережиті народами у минулому столітті. Не можна знищувати людину лише через те, що вона належить до іншої нації чи релігіїї. Це неприпустимо.”,- сказав заступник голови ЛОДА.

Жалобні заходи пройшли також в «Долині смерті» на території колишнього Янівського концтабору.

Крім того, сьогодні заплановано провести круглий стіл «Пам’ятати минуле заради майбутнього» в Центрі міської історії Центрально-Східної Європи.

Нагадаємо, за ініціативою Ізраїлю, США та інших держав 1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй прийняла резолюцію, в якій постановила, що 27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту буде відзначатися щорічно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: