Львівська облрада виділить 15 млн грн на енергозбереження у бюджетній сфері

Вже цього року на території Львівської області розпочне роботу мобільна лабораторія з енергоаудиту, за допомогою якої спеціалісти визначатимуть, якими є тепловтрати на об’єктах комунальної власності у сфері освіти, медицини, культури та соціального захисту, повідомила прес-служба облради

Під час наради, яку вчора, 27 січня, провів заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, було обговорено низку питань, які стосуються реалізації проектів з енергозбереження в бюджетній сфері, зокрема, у рамках співпраці з ЄС/ПРООН та Фондом «Східна Європа».

Учасники наради озвучили інформацію про стан виконання в 2014 році тристоронньої угоди між ЄС/ПРООН, Львівською обласною радою та Львівською обласною державною адміністрацією. Зокрема, було зазначено, що обласна рада та обласна державна адміністрація торік лише частково виконали свої зобов’язання перед ПРООН, зокрема, в частині виготовлення п’яти проектно-кошторисних документацій (ПКД) на об’єкти комунальної власності територіальних громад Львівської області. Тому, в рамках фінансового ресурсу, закладеного в обласному бюджеті на реалізацію Програми з енергозбереження в бюджетній сфері на 2015 рік (15 млн грн), у поточному році буде розроблено ще чотири-п’ять ПКД.

За словами Валерія П’ятака, ті об’єкти, на які вже виготовлено проектно-кошторисну документацію, можуть вже найближчим часом отримати фінансування на реалізацію заходів з енергозбереження (заміна вікон, дверей, утеплення фасадів, заміна котлів тощо).

Одним із таких об’єктів є Львівська обласна станція переливання крові. Важливо, що на реалізацію комплексних заходів із енергозбереження на цьому об’єкті планується залучити кошти обласного бюджету та Фонду «Східна Європа». «З метою раціонального використання коштів на цьому об’єкті проведено енергоаудит, результати якого будуть представлені обласній раді всередині лютого 2015 року. Водночас, враховуючи важливість цього об’єкта в умовах сьогодення, для обласної ради є пріоритетом здійснення комплексних заходів з енергозбереження на ньому», – наголосив Валерій П’ятак.

Разом із тим, заступник голови Львівської обласної ради доручив управлінню майном спільної власності та департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської обласної державної адміністрації визначити та подати на розгляд обласної ради пропозиції щодо об’єктів комунальної власності, на які слід розробити проектно-кошторисні документації.

На нараді також обговорили питання про можливість підготовки до роботи мобільної лабораторії з енергоаудиту. Зауважимо, що на сьогодні кандидати на енергоаудиторів пройшли відповідні навчання і незабаром приступлять до роботи.

Окремо зазначимо, що за допомогою мобільної лабораторії, яка є у спільній власності територіальних громад області, проводитимуть енергоаудит на об’єктах бюджетної сфери. Проте, на нараді також обговорили можливість проведення такої експертизи і на об’єктах, які є комерційною власністю. У зв’язку з цим управлінню майном спільної власності Львівської обласної ради разом із департаментом економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської обласної державної адміністрації доручено напрацювати пропозиції щодо тарифів за проведення енергоаудиту окремо – на об’єктах бюджетної сфери і на об’єктах, які є приватною власністю.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: