Львівській залізниці компенсували лише 55% витрат за перевезення пільговиків у приміському сполученні

У році, що минув, Львівська залізниця витратила на перевезення пасажирів пільгових категорій у приміському сполученні 63 мільйони 423 тисячі гривень. Сім обласних адміністрацій: Львівська, Тернопільська, Рівненська, Волинська, Івано-Франківська, Чернівецька, та Закарпатська, компенсували магістралі лише 35 мільйонів 269,2 тисячі гривень, що становить 55,6% від нарахованої суми за пільгові перевезення. Відтак, збитки Львівської залізниці складають 28 мільйонів 153,8 тисяч гривен, повідомили у прес-центрі Львівської залізниці

Львівська магістраль вкотре наголошує на тому, що у бюджетах областей закладені суми компенсацій, які не відповідають реальним витратам залізниці. Відтак, загалом обласні державні адміністрації заклали у свої бюджети на 2014 рік суму 37 мільйонів 155,6 тисяч гривень, не виконавши таким чином навіть плану компенсацій – відшкодували лише 94,9% витрат.

Відтак Львівська залізниця звертає увагу обласних адміністрацій на ситуацію, яка складається у секторі приміських пасажирських перевезень, та просить під час формування бюджетів на 2015 рік з розумінням поставитися до планування коштів, що призначені для відшкодування магістралі компенсацій за перевезення пасажирів пільгових категорій.

Залізниця не отримує компенсацій реальних витрат за пільгові перевезення і від Міністерства освіти. У 2014 році сума, витрачена на перевезення студентів, склала 29 мільйонів 73,8 тисяч гривень. Відшкодували Львівській магістралі лише 3 мільйони 5,1 тисяч гривень.

 

Довідково. У 2013 році Львівській залізниці компенсували 38 млн 452 тисячі гривень, що становило 55% від загальної суми витрат на перевезення пільговиків у приміському сполученні – 69 мільйонів 904,2 тисяч гривень. За перевезення студентів у 2013 році магістралі компенсували 6 мільйонів 270 тисяч гривень, коли витрати склали 27 мільйонів 800,7 тисяч гривень.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: