Назар Федюк виступить у Львівській філармонії

Цього молодого музиканта часто називають львівським Паганіні, що й не дивно, адже скрипаль-віртуоз Назар Федюк є лауреатом та дипломантом 22 міжнародних конкурсів, володарем Grand Prix V Міжнародного конкурсу ім. Г. Ф. Те­лемана  (Польща), спеціальних музичних призів Фонду Анрі Марто (Німеччина) та Всесвітнього товариства Ріхарда Вагнера. У свої 23 роки він часто виступає не лише в українських концертних залах, але й успішно гастролює Європою.

Львів’яни і гості міста матимуть нагоду насолодитися майстерною грою Назара Федюка наступного тижня, у четвер, 5 лютого о 19:00 у Львівській обласній філармонії. Цього вечора в супроводі Симфонічного оркестру Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка під батутою Юрія Бервецького він виконає два шедеври – концерти для скрипки з оркестром Петра Чайковського та Ігоря Стравінського.

Скрипковий концерт Петра Чайковського — один із найвідоміших і водночас найвимогливіших до виконавця творів цього жанру. Мелодія тут перебуває в центрі уваги композитора, і партія соліста тримає на собі основну змістову вагу. Особливо витонченою є середня частина концерту, Канцонетта, у якій основна тема звучить як журлива народна пісня.

Чотири частини скрипкового концерту Ігоря Стравінського вміщують вівальдівські фактурні прототипи у першій частині (токаті). Вони поєднуються із різними типами мелодики двох інструментальних арій (друга і третя частини), з яких одна тяжіє до французької інструментальної мелодики, а інша - до німецької. Арії змальовують образи інструментального монологу. Капричіо (четверта частина), здається, знову повертає до вівальдівських образів. Однак ритмічні перебої, гострота інструментального мислення, остинато всюди вносять свої «корективи».

2015 02 5 Скрипкові шедеври

Ольга Максим’як, відділ реклами та маркетингу Львівської філармонії

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: