Садового знову пікетували (фоторепортаж)

Мешканці вулиці Дністерської за підтримки «Правого сектора» сьогодні пікетували сесію Львівської міської ради з вимогою повернути дітям дитсадок, що  вже 12 років використовується не за призначенням. Споруду дошкільної установи міська влада Львова  надала  в оренду бізнесменам на 22 роки. В той час, мешканці мікрорайону змушені шукати для своїх малят прихисток в інших районах міста, адже в єдиному діючому дитсадку на Дністерській  в групах тісниться по 45 і більше дітей. 

Ще в далекому 2002-му приміщення дитсадка  на Дністрерській, 25 міська рада передала в оренду ТОВ «Доля». Причому,  в цій історії є багато білих плям. Зокрема, орендувати комунальну нерухомість бізнесменам дозволили на 20 років, та ще й за пільговими умовами,  а місцева феміда постійно закривала очі  на протести та апеляції батьків.

«Правий сектор» ще минулоріч став на захист батьків та дітей з Дністерської, підтримував вимоги мешканців мікрорайону та проводив з ними спільні акції. Сьогодні ж, разом з Люстраційним комітетом Львівщини та людьми, правосекторівці знову прийшли на сесію Львівської міської ради, аби нагадати обранцям  про законне право дітей на дошкільну освіту.

«Зараз наші побратими боронять цілісність неньки України на передовій. Ми є  організацією, яка породжена гнівом народу до ненависної системи корупції, диктатури та тиранії. Відтак, в той час як йде війна з загарбником, в тилу ми зобов’язалися відстоювати інтереси простих людей у сутичках з владою. Ми підтримуємо та захищатимемо право дітей та батьків з Дністерської,  які мають законне право на свій дитсадок. Ця споруда будувалася не як бізнес-офіс, а як дошкільна установа, і є в комунальній власності та має відповідне цільове призначення. Тож, святий обов’язок міської ради повернути її дітям», - значила у коментарі керівник ГО «Правий сектор-Захід»  Олена Живко.

Під кінець сесійного засідання депутати Львівської міської ради таки дослухалися до багаторічного прохання людей. Будівлю на  Дністерській, 25 найближчим часом вивільнять  від орендарів. Натомість, ТОВ «Доля» нададуть в оренду нове приміщення.

Image_3 Image_4 Image_6 Image_10

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: