У Львові напали на притулок для собак (фото)

Притулок для собак "Милосердя" у смт Брюховичі на межі Львова намагаються захопити невідомі. 25 січня о 10:00 біля притулку з’явилися люди, які намагалися силою потрапити на його територію. Група львівських зоозахисників із Західноукраїнського та Львівського товариств, активісти, волонтери притулку намагалися зупинити рейдерську атаку.

"Те, що відбувалося, можна побачити лише у фільмах жахів, – каже керівник притулку Наталя Кузнєцова. – Напередодні вночі якісь люди під’їхали до притулку, почали демонстративно свистіти, потім кидали пластикові пляшки та сміття за паркан на нашу територію. Усю ніч ми не спали й вимушені були періодично виходити за межі притулку. Собаки були сильно налякані і не змовкали. Але найжахливіше відбулося о 21:30, коли ми вкотре вийшли з притулку й побачили за 300 метрів від огорожі труп собаки з ганчіркою на голові".

Притулок "Милосердя" існує з 1992 року. Станом на зараз Львівське товариство захисту тварин (ЛТЗТ), яке опікується притулком, утримує близько трьох сотень собак, що різними шляхами потрапляють у притулок. ЛТЗТ активно співпрацює з волонтерами ЛКП "Лев". У часи масових убивств тварин у ЛКП саме притулок "Милосердя" врятував багатьох собак, забираючи їх з катівні, пише ТВі

"Усі суспільно активні захисники тварин, які офіційно діють у Львові, – каже Юрій Микитюк, – підтримують у цей нелегкий час притулок "Милосердя". Ми не дозволимо нікому захопити притулок та безкарно займатися рейдерством".
"Притулок "Милосердя" є одним із ключових елементів системи захисту безпритульних тварин у Львові, – каже Анатолій Забарило, автор міських програм захисту тварин, колишній депутат ЛМР. – Тому захист спільноти, яка рятує, годує, лікує та доглядає тварин, – це справа честі всіх львівських зоозахисників і громади міста. Мусимо гуртом дати відсіч будь-кому, хто схоче лізти через паркан до собак у притулку".

Тим часом місцеві волонтери нагадують про те, що молоді, здорові, стерилізовані та вакциновані собаки з ЛКП "Лев" шукають господаря! Для порятунку собак з КП створено групу у "Фейсбуці". Адреса: м. Львів, вул. Промислова, 56. Телефони: 252-30-41; 063-941-2518 (Марина).

Тварини чекають, коли їх заберуть з притулку нові господарі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: