У Львові постане пам’ятник творцеві Державного Гімну України о. Михайлу Вербицькому

До відзначення 200-річчя з дня народження о. Михайла Вербицького у Львові громадськість вирішила спорудити релігійному та культурному діячеві пам’ятник.

Про ідею та процес будівництва пам’ятника розповів голова Львівського суспільно-культурного товариства «Надсяння» Володимир Середа учасникам обласного оргкомітету з відзначення ювілею о. Михайла Вербицького, повідомила прес-служба облради.

Володимир Середа розповів, що відбувся відкритий конкурс на кращу концептуальну ідею монумента, на якому журі визнало переможцем проект львівських скульпторів Андрія та Володимира Сухорських. Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив місце розташування пам’ятника у сквері на розі вулиць М. Вербицького та Генерала Чупринки. За словами голови «Надсяння», вартість робіт зі спорудження памятника становлять 780 тис. грн.

«Ми розуміємо складну фінансово-економічну ситуацію, в якій сьогодні перебуває наша держава, тому було вирішено спорудити пам’ятник за громадські пожертви. На сьогодні уже зібрано 190 тис. грн добровільних пожертв. Окрім того, громадський комітет виконав за кошти меценатів проектно-кошторисну документацію благоустрою скверу, де стоятиме пам’ятник. Однак ми потребуємо допомоги місцевої влади, адже гідне вшанування пам’яті Михайла Вербицького – справа кожного з нас», – наголосив Володимир Середа.

У свою чергу заступник голови обласної ради Валерій П’ятак відзначив, що впродовж найближчих тижнів органи місцевого самоврядування вноситимуть уточнення до своїх бюджетів, відтак кожна територія, яка залучена до відзначення ювілею о. Вербицького, повинна передбачити фінансовий ресурс на проведення заходів, зокрема, й на спорудження пам’ятника. Окрім того, Валерій Пятак запропонував, аби за благоустрій скверу, де встановлять скульптуру Михайла Вербицького, відповідала Львівська міська рада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: