Медичним навчальним закладам слід надавати максимальну автономію, - Квіташвілі (відео)

Змінюючи людей у міністерстві, корупції не подолаєш, слід зробити так, аби не було навіть можливості для зловживань. Про це сказав міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі 30 січня під час брифінгу у Львові.

При цьому він зазначив, що 2015 рік буде підготовчим роком для впровадження ефективних реформ. За його словами, уже є напрацьована законодавча база, яка необхідна для реформування медичної галузі. “Ми повинні змінити законодавчу базу, і це дасть змогу реформувати систему фінансування медицини”,- сказав міністр.

Відповідаючи на запитання щодо збільшення зарплати медикам, Олександр Квіташвілі зазначив, що “фінансування лікарів за системою “ліжко-місце” є нечесною, оскільки держава повинна платити за послуги”. Він додав, що міністерство не повинно регулювати заробітну плату медиків, а зарплата повинна нараховуватися в залежності від кількості наданих послуг.

Він також наголосив, що потрібно розвивати сільську медицину. “Слід працювати над тим, аби у село поверталися лікарі”, - зазначив Олександр Квіташвілі.

Міністр також зазначив, що медичним навчальним закладам слід надавати максимальну автономію аби вони мали можливість заробляти власні кошти і тоді розподіляти їх на свій розсуд.

Нагадаємо, 30 січня, міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі перебуває з робочою поїздкою у Львівській області.

Міністр зустрівся з медичною громадськістю Львівщини, під час якої презентував реформу системи охорони здоров’я України.

Також міністр ознайомиться з роботою міського клінічного пологового будинку №1 м. Львова та Львівського регіонального лікувально-діагностичного онкологічного центру, відвідає поранених із зони проведення антитерористичної операції, які перебувають у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: