Квіташвілі обстежив потенціал провідних медичних установ та підприємств Львівщини (фото, відео)

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій та Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі здійснили низку робочих візитів та ознайомились із роботою провідних лікувальних закладів і заводів Львівської області.

Зокрема, Олександр Квіташвілі відвідав Львівський регіональний лікувально-діагностичний онкологічний центр. Цей об’єкт особливо цікавий для очільника Міністерства охорони здоров’я, оскільки тут впроваджується проект «Онкопровенція і впровадження ефективних протипухлинних технологій на Львівщині в умовах реформування системи охорони здоров’я».

В рамках дії згаданого проекту Світовий банк виділяє 10 мільйонів доларів для профілактики, ранньої діагностики і підвищення ефективності лікування онкозахворювань у жінок. За умови їх ефективного використання Світовий банк готовий надавати фінансову підтримку регіону в значно більших масштабах.

Однією з умов ефективної співпраці Світового банку зі Львівщиною в напрямку боротьби з онкозахворюваннями є співфінансування цього проекту у розмірі не менше 10 % від коштів Світового банку.

Відтак у бюджеті Львівської області у 2014 році було передбачено співфінансування проекту «Онкопровенція і впровадження ефективних протипухлинних технологій на Львівщині в умовах реформування системи охорони здоров’я» у сумі 3 млн 325 тис. грн. У бюджеті області на 2015 рік депутати також заклали 3 млн грн для співфінансування проекту боротьби з онкозахворюваннями у жінок.

Окрім того Міністрові охорони здоров’я та голові обласної ради було продемонстровано медичну техніку виробництва ПАТ «Львівський завод радіоелектронної медичної апаратури» і позашляховий повнопривідний автомобіль швидкої медичної допомоги виробництва ПАТ «Концерн - Електрон».

1 2 3

Також Олександр Квіташвілі разом із Петром Колодієм відвідали Військово-медичний клінічний центр Західного регіону, де ознайомились із роботою медичного закладу, вивчили спроможність та потенціал лікарні, а також з’ясували основні потреби медичної установи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: