Податок на нерухоме майно львів’яни платитимуть з 2016 року

Львів’яни платитимуть новий податок на нерухомість із 2016 року. Про це сьогодні, 2 лютого, на прес-конференції розповіла директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо

Податок на нерухомість зніматимуть з квартир площею понад 80 кв. м. та будинків площею понад 160 кв. м.

"Податок на нерухомість ділиться на кілька категорій. Найбільше наших мешканців цікавлять два з них: для власників квартир та власників житлових індивідуальних будинків. Цьогоріч вони будуть платити за ставками минулого року. Торік була велика пільга оподаткування для квартир – 120 кв м, а для житлових будинків – 240 кв м", - повідомила директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич.

Новий податок цьогоріч платитимуть лише юридичні особи, які володіють комерційною нерухомістю. І залежатиме від того, де розташоване майно –  в зоні ЮНЕСКО, історичній зоні чи за її межами.

У мерії кажуть - наразі не відомо як будуть стягувати податок на нерухомість. "Невелику базу вже сформовано, адже 2014 року вже стягували податок з нерухомості з квартир площею понад 120 кв. м і житлових будинків – більш ніж 250 кв. м.", - повідомила І. Кулинич.

Нагадаю, податок на нерухоме майно – це місцевий податок,  який сплачується за місцем розташування. Очікується, що в 2015 році завдяки цьому податку в бюджет Львова надійде 3 мільйони гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: