Львівщина серед лідерів з реалізації програми альтернативного опалення для населення

На сьогодні Львівська область – одна з лідерів серед регіонів України з реалізації програми державної підтримки населення до переходу на альтернативне опалення. Вже 114 мешканців Львівщини отримали кредити на придбання котлів, які працюють на альтернативних видах палива.

Про це повідомив директор департаменту економічного розвитку, промисловості та торгівлі ОДА Василь Лозинський, повідомила прес-служба ЛОДА

Зазначимо, що ця Програма започаткована з жовтня 2014 року Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України шляхом відшкодування частини тіла кредиту, залученого на придбання котлів з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу).

«Відшкодування частини суми кредиту здійснювалось одноразово кожному позичальнику-фізичній особі в розмірі 20% суми кредиту, залученого за одним кредитним договором на придбання котла, але не більше 5 тисяч гривень за кожним кредитним договором. Реалізацію механізму здійснював АТ “Ощадбанк”», - розповів Василь Лозинський.

Він також зазначив, що станом на сьогодні розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України, що спрямований на стимулювання населення та ОСББ до впровадження енергоефективних заходів. Зокрема, держава відшкодовує населенню частину тіла кредиту до 30% на встановлення склопакетів, придбання енергозберігаючих матеріалів та встановлення приладів обліку.

Для ОСББ механізм державної підтримки передбачає відшкодування 40% суми кредитів на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів (додаткова інформація - на веб-сайті Держенергоефективності за посиланням: http://saee.gov.ua/uk/events/previews/486).

За словами директора департаменту, окрім цього, у грудні 2014 року компанія “Гресса-Групп” спільно з ПАТ “Укргазбанк” також розробили кредитну програму на придбання енергозберігаючого обладнання, яка передбачає надання кредитів на термін до 3 років під 3%-11% річних (додаткова інформація — на веб-сайті Держенергоефективності за посиланням: http://saee.gov.ua/uk/pressroom/497).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: