Один з телеканалів Львівщини подав неправдиву інформацію щодо порядку вручення повісток військовозобов’язаним

2 лютого, в ефірі телеканалу ЗІК вийшла програма «Огляд Дня» з сюжетом про те, що на Львівщині військові комісаріати видають недійсні повістки. Насправді ж оприлюднене твердження не відповідає дійсності. Матеріал ґрунтується виключно на суб’єктивній думці одного з персонажів сюжету, йдеться у повідомленні прес-служби Львівського ОВК.

Представники Львівського обласного військового комісаріату поспілкувавшись з ним, з’ясували, що основним аргументом коментаря стала Постанова Кабінету Міністрів України № 352 від 21 березня 2002 року. Однак, варто лише глянути на її назву: «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом» і одразу ж стає зрозумілим хибний напрямок розвитку цього сюжету та некомпетентність автора. Тобто, документ, на який зроблено посилання стосується виключно громадян, які призиваються на СТРОКОВУ військову службу.

Повідомляємо, на сьогоднішній день у державі триває перший етап четвертої хвилі мобілізації, котра регламентована Законом України № 113-VIII "Про затвердження указу Президента України "Про часткові мобілізації".  З огляду на це дії працівників військового комісаріату, показані в сюжеті НЕ СУПЕРЕЧАТЬ вимогам чинного законодавства.

 Нажаль, це вже не перший випадок низької компетентності представників деяких ЗМІ. Такі матеріали шкодять проведенню заходів з мобілізації в нашому регіоні.

З Українською державою ведеться повноцінна масштабна інформаційна війна, тому вкрай важливо подавати виключно перевірену і достовірну інформацію.

Львівський обласний військовий комісаріат відкритий для представників ЗМІ і веде постійний діалог із ними з тих чи інших нагальних проблем та суспільно-важливих питань. Запрошуємо мас-медіа до конструктивної співпраці на благо нашої держави.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: