Олігархи перетворили обласні газети на рупор політсили або закрили, – журналіст (відео)

У держави немає предметного рішення, що робити з місцевою пресою. Є кілька законопроектів. Але в ситуації війни дуже сумнівно, що ці законопроекти стануть законом.

Про це під час он-лайн інтернет-відеомосту між Львовом і Вінницею на тему: «Хто стане власниками комунальних ЗМІ після їхнього роздержавлення і як це позначиться на журналістських стандартах?» заявив заступник голови Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Андрій Болкун.

- Позиція журналістів комунальних видань Львівщини в більшості проти такого проекту. Тому що знищуючи районну пресу, ми знищуємо канал комунікації між громадою, виборцями, політиками, читачами, - вважає він.

За словами Андрія Болкуна, районна преса завжди виконувала свою добру функцію. І далі вона може виконувати. Проте зараз економічна ситуація така, що районній пресі важко виживати.
- А щодо того, хто стане власниками ЗМІ, то маємо приклади обласних газет, коли власниками ЗМІ ставали олігархи. І потім ті газети або ставали рупором однієї політичної сили, або закривались, - нагадав журналіст.

Його колега, заступник голови ради редакторів комунальних ЗМІ Вінничини Василь Бабій зауважив, що журналісти краю мають діаметрально протилежні думки: від повного несприйняття до пришвидшення цього процесу.
- Хтось побоюється, що газета не виживе. А хтось вже зачекався. Але я можу спрогнозувати, що газети з тиражем менше, ніж 3 тисячі – не виживуть. Якщо в штаті 8 осіб – так само не виживуть. Якщо тираж – у 4,5 тисячі і п’ятьох співробітниках можна роздержавлюватися, - вважає він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: