Понад 2000 учасників відзначатимуть «День пластуна» у Львові

У суботу, 7 лютого, о 9:30 год пластуни Львова відкриють щорічний дводенний фестиваль дитячої та юнацької творчості – «День Пластуна». Подія відбуватиметься в ЦДТЮГ «Погулянка», що на вул. Вахнянина, 29. На дійство з’їжджаються пластуни з усієї України, а востаннє фестиваль зібрав більше 2000 людей, повідомили у прес-службі ЛМР

На цих вихідних розпочнеться найбільш очікувана подія для пластунів з усіх куточків країни – «День Пластуна». Основна мета заходу - розкрити творчі задатки юнацтва - за місяць до події організатори оголошують список конкурсів, в яких змагаються пластуни. Зокрема, цьогоріч юнацтво спробує свої сили в театральному конкурсі, конкурсі акустичної пісні, танцювальному конкурсі, кібер-турнірі (змагання на приставках), конкурсі інсталяцій, інтелектуальному змаганні, стріт-арті та фотоконкурсі. Переможці традиційно отримають призи.

Щороку фестиваль має власне гасло - цього разу воно звучить так: «Ніхто, крім нас». Пластуни також переживають за події, що відбуваються в країні, тому організатори підібрали актуальне гасло, що мало б мотивувати присутніх на корисні справи. Було навіть підібрано фото з воїнами на Сході країни, які належать до Пласту, таким чином, демонструючи, що справді «ніхто, крім нас» не зробить життя кращим.

Посилання на серію фото - тут: http://100krokiv.info/2015/01/seriya-posteriv-vid-dp15-bo-nihto-krim-nas/

Фестиваль, як і завжди, проводитиметься 2 дні - в суботу та в неділю. 7 лютого о 9:30 год відбудеться урочисте відкриття «Дня Пластуна», після чого всіх запрошують до великого актового залу, де юнацтво демонструватиме свої таланти. Недільна програма розпочнеться з Літургії, що відбуватиметься у вестибюлі, після якої далі продовжуватимуться конкурси. На фестивалі також функціонує гардероб та їдальня.

«День Пластуна - це не лише можливість спробувати себе у мистецтві, а й насолодитись ним у виконанні інших, зустріти старих та знайти нових друзів, а також гарно провести час», - зазначили організатори.

Довідка

«День Пластуна» - найбільша щорічна пластова акція в Україні. Фестиваль організовується на волонтерських засадах з 1992 року, а за останнє десятиліття чисельність учасників та гостей акції зросла в 4 рази. Торі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: