Розвідцентри з Новосибірська, Санкт-Петербурга, Підмосков’я щодня заходять на сайт Міноборони України, - медіацентр

Ворог вишуковує військову інформацію у новинах від цивільних журналістів, - військовий Не показуйте кількість машин, не показуйте колони, не кажіть куди вони їдуть, не показуйте людей! Тому що для тих, хто рухається в тих колонах, це - потенційна небезпека.

До цього під час прес-конференції-дискусії у Львівському прес-клубі на тему:  «Як висвітлення у ЗМІ 4-ої хвилі мобілізації впливає на її хід?» закликав журналістів керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони України, підполковник Олександр Поронюк, повідомили у Львівському прес-клубі

- В Україні працюють диверсійні групи, в тому числі і за межами військового конфлікту. І не треба накликати біду, - повторює військовий.

За його словами, кожного ранку спеціалісти медіа-центру перевіряють, хто відвідував їх сайт.

- Новосибірськ, Санкт-Петербург, Підмосков’я. Тому що там розміщені розвідувальні центри. І вони дивляться, що там ті «бандерівці» придумали і які інформації у нас стоять, - каже Поронюк.

Як приклад такої переробленої фейкової інформації військові згадали інформацію про вже відому всім бабусю з Львівщини, яка пройшла військовий вишкіл. А ось московські пропагандисти написали, що латвійські інструктори вже навіть бабусь-бандерівок готують до війни з росіянами.

Що стосується порівнянь з минулими хвилями мобілізації, то ця хвиля мобілізації в інформаційному плані відрізняється від попередніх тим, що вже майже не лунає закликів «все пропало, нас злили».

- Якщо ви пам’ятаєте попередні хвилі мобілізації, то звучало: «Все пропало, нічого немає, нічого держава не дає, нічим не забезпечила, забрали всіх, кого можна». А тепер йде більш виважено і толерантно, - каже Олександр Поронюк.

На його думку «цивільні» журналісти грішать неякісністю та недобросовісністю. Так, для прикладу, не розрізняють поняття «мобілізація» та «призов на строкову службу», дозволяють собі показувати номери на зброї. А це, на думку представників медіа-центру,  стає основним джерелом інформації для ворога та загибелі українських військових.

- І якщо ви не затерли номер або дали повністю ім’я командира, потім його легко ідентифікувати на передовій. Потім засилається розвідувальна група і знищується наша техніка, - попередили військові журналісти.

Хоча вони зізнаються, що в такий спосіб вираховують ворожу інформацію і наші спецслужби.

- Позавчора була розбита колона техніки, яка була минулого року на параді в Москві. І через те, що її вдалося ідентифікувати, стало можливість довести, що росіяни на Донбасі воюють, - кажуть військові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: