Списки майбутніх мобілізованих вже лежать на прикордонних КПП, – спеціаліст військкомату

Наразі довідки потенційно мобілізованим для виїзду за кордон чи переїзду в іншу область, - не видають. І як мають ці довідки видавати у військових комісаріатах не знають. Закону по них ще немає. Так само і прикордонники кажуть, що розпорядженнь про перевірку цих довідок, які має видавати військовий комісаріат, не надходило.

Про це під час прес-конференції-дискусії на тему:  «Як висвітлення у ЗМІ 4-ої хвилі мобілізації впливає на її хід?» повідомив полковник запасу, головний спеціаліст відділу обліково-мобілізаційної роботи  Львівського обласного військового комісаріату Валерій Магаляс.

Натомість, за його словами, з комісаріату передають списки тих, хто підпадає під мобілізацію, на прикордонні КПП, для того, щоби прикордонники повідомили військомат, що ці люди планують виїхати.

- Прикордонники при цьому мають затримати особу тимчасово на дуже короткий термін. Це може бути на годину чи на скільки треба, щоб з’ясувати ситуацію. Затримати можуть особу, яка, наприклад, вже отримала три повістки, але не з’явилася у військомат, - пояснив Валерій Магаляс.

За його словами, зараз мобілізація в області відбувається за планом. Хоча є певні труднощі з обліком військовозобов’язаних, які не завжди  уточнюють своє місце перебування.

- Не буду приховувати, що дуже велика кількість у нас заробітчан, які виїжджають у нас за межі держави для тимчасового заробітку, - каже працівник військомату.
Водночас, за його словами, у Львівській області є велика кількість добровольців, в тому числі і з числа переселенців зі східних областей країни. Також у військомати приходять чоловіки старшого віку, які би із задоволенням пішли захищати Батьківщину зі зброєю. Але їм відмовляють за станом здоров’я.

- У мене випадок був. Офіцерові запасу 27 січня виповнилося 60 років. А у нас призив почався 28 січня. І він би хотів, але згідно з чинним законодавством – не може, - каже Валерій Магаляс.

Щодо тих, кого мобілізують, то, за його словами, найбільше армія зараз потребує танкістів, механіків-водії БТР, зв’язківців та фахівців стрілецьких спеціальностей. Що стосується жінок, то шукають медичних працівників, частково фахівців зі зв’язку та вихователів або, як їх раніше називали, - замполітів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: