У енергоефективність Самбора та Жовкви залучать понад 16 млн грн (фоторепортаж)

Сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, голова Львівської облради Петро Колодій, президент Фонду Східна Європа Віктор Лях, керівники міст Жовкви та Самбора підписали Протокол про наміри щодо реалізації спільного проекту «Муніципальні партнерства для покращення енергоефективності у Самборі та Жовкві», повідомила прес-служба ЛОДА

У документі сторони засвідчили намір підвищити енергоефективність цих міст Львівщини. Зокрема, проект передбачає модернізацію міської котельні для споживання поновлюваних джерел енергії у Жовкві та реконструкцію системи вуличного освітлення Самбора. Для реалізації цих завдань Фонд Східна Європа залучить 14 млн. грн. (кошти Європейського Союзу), а Жовківська та Самбірська міські ради – по 1 млн. 100 тис. грн.

Як наголосив Олег Синютка, такі проекти сьогодні є вкрай важливими не лише для Львівщини, а для кожного мешканця нашого краю.

«У період економічної кризи, коли Україна бореться з ворожою агресією, дуже важливо, що міжнародні компанії дають можливість Львівщині реалізувати необхідні для суспільства проекти. Адже кожен зекономлений кіловат-годин електроенергії, або метр кубічний газу – це наш вклад у спільну перемогу держави. Це також дозволить нам впровадити найновіші сучасні технології і європейські стандарти», - підкреслив керівник області.

Зазначимо, що проект з енергоефективності у Самборі та Жовкві також передбачає здійснення енергоаудитів та навчань персоналу, різноманітні освітні кампанії для населення. Його реалізація розпочнеться вже цьогоріч з 1 березня і триватиме до 28 лютого 2017 року.

Як повідомила прес-служба облради, проект впроваджуватиметься шляхом модернізації муніципальної інфраструктури. Зокрема, планується виконання робіт з реконструкції вуличного освітлення у Самборі та переобладнання міської котельні для споживання поновлюваних джерел енергії у Жовкві.

Очікується, що проект матиме значний вплив на розвиток регіону. Так заходи проекту сприятимуть формуванню комплексу передумов, що забезпечать сталі результати в галузі підвищення енергоефективності та скорочення викидів вуглецю, перш за все, у комунальній сфері та на об’єктах соціальної інфраструктури. Окрім того, скорочення викидів сприятиме покращенню екологічної ситуації в області.

Також, розроблені в рамках проекту регіональні стратегічні документи з енергозбереження, посилений потенціал місцевих органів влади у сфері розробки, оцінки та запровадження стратегій і проектів гарантуватимуть дотримання стандартів раціонального енергоспоживання у регіоні.

Проект фінансується Європейським Союзом в рамках програми «Підтримка міст Східного партнерства у сфері реалізації планів дій зі сталого енергетичного розвитку під егідою Угоди мерів» через Фонд Східна Європа.

Відтак на реалізацію проекту Фонд Східна Європа передбачає фінансовий ресурс в розмірі 14 млн грн, а Жовківська та Самбірська міські ради – по 1 млн 100 тис. грн.

Проект «Муніципальні партнерства для покращення енергоефективності у Самборі та Жовкві» реалізується за підтримки Європейського Союзу, Фондом Східна Європа, Самбірською та Жовківською міськими радами у партнерстві з Львівською обласною радою та Львівською обласною державною адміністрацією. Проект реалізовуватиметься з 1 березня 2015 року до 28 лютого 2017 року.

Співпраця-1 Співпраця-2 Співпраця-3

Довідка:

Фонд Східна Європа (ФСЄ) – благодійна неприбуткова українська організація, що розпочала свою роботу у 2008 році.

Місія Фонду – сприяти соціальному та економічному розвитку України, мобілізуючи ресурси, зміцнюючи громади та підтримуючи партнерство громади, влади та бізнесу.

Підтримка Фонду здійснюється Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) через Фонд Євразія та іншими донорами – урядами, фондами, корпораціями та приватними донорами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: