У Львові відбудеться Музично-поетичний перформанс «Антонич удома»

У Львівському театрі ім. Марії Заньковецької 1 березня відбудеться Музично-поетичний перформанс «Антонич удома». Вистава поєднає дивовижний тембр голосу Юрія Андруховича, унікальний вокал Уляни Горбачевської, несамовитий контрабас Марка Токара, експериментальний звук музичного супроводу мультиінструменталістів Ришарда Лятецького та Барта Палиґ, повідомили у прес-службі ЛМР

«Антонич удома» – це спроба відтворення поетичних світів Антонича перш за все декламаційними та музичними засобами. Діапазон звукових і мелодичних пошуків максимально широкий – від традиційного лемківського фольку до построкової психоделії.

«Уляна Горбачевська, Марк Токар, Барт Палиґа і Ришард Лятецький – за яких іще обставин я міг би мріяти про спільні дії з настільки талановитими особистостями? Дякую Антоничу за те, що звів.

Антонич є одним із найважливіших та найзагадковіших українських поетів минулого сторіччя. Сьогодні ми називали б його культовим, але це окреслення все одно не вичерпало б його цілком особливої постаті. Життя Антонича було недовге й обірвалося у 27 років, але, можливо, саме завдяки цій обставині він був і залишається таким близьким для молоді, кимось на зразок львівського Джима Морісона 1930-х років», - зазначив Юрій Андрухович.

Крім оригінальних поезій Антонича, деякі з яких виконуються в нових, підготовлених спеціально для цього проекту польських перекладах, буде й кілька уривків з роману Андруховича «Дванадцять обручів» - фрагменти містифікованої біографії поета.

Як зазначили організатори, Музично-поетичний перформанс складатиметься із трьох частин: дитинство, Лемківщина, Новиця; Львів як сюрреалістичний мегаполіс; вічність і космічний «дім за зорею».

Квитки можна придбати у мережі квиткових кас «ОТ-ОТ», на сайтах gastroli.ua, kasa.in.ua.

Організатор музично-поетичного перформансу: компанія «ДікАрт».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: