Богомолець провідає поранених та поспілкується з громадою Львова

8 лютого 2015 р. Львів з робочим візитом відвідає народний депутат, радник Президента та громадський діяч Ольга Богомолець, повідомили у прес-службі Ольги Богомолець

В ході візиту народний депутат зустрінеться із курсантами Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, котрі проходили навчання курсу бійця-рятувальника «COMBAT LIFE SAVER». Дані навчання відбуваються з ініціативи Ольги Богомолець та за сприяння Світового Конгресу Українців.

Радник Президента відзначає, що в країні вже підготовлено понад 12 000 бійців, які отримали навички з тактичної медицини, надання долікарської медичної допомоги та вже перебувають на передовій. За курсом бійця-рятувальника, що будуть проведені для всіх вищих навчальних закладів системи Міністерства оборони України, загалом буде підготовлено 3 000 офіцерів, які у свою чергу навчатимуть здобутим навичкам надання долікарської допомоги своїх підлеглих. «В країні досі не було жодних курсів для військових щодо надання долікарської допомоги. У майбутньому в Україні буде створена спеціальна система навчання навичкам першої медичної допомоги, яку пройде кожен. Сьогодні – перший крок до її створення: за моєю ініціативою започатковано курс навчання для майбутніх командирів – курсантів військових вищих навчальних закладів. Якщо кожен з тих, хто пройде навчання, а це близько 3 000 офіцерів навчить бодай 10 бійців - це означатиме, що ми матимемо 30 000 бійців, котрі будуть здатні рятувати життя собі та пораненим товаришам», – підкреслює Ольга Богомолець. До речі, дані курси є ідентичними до тих, які проходять солдати країн НАТО і США.

Перебуваючи на Львівщині державний та громадський діяч Ольга Богомолець презентує громаді і концепцію майбутньої Військово-медичної доктрини, що буде винесена на розгляд парламенту найближчим часом. В рамках доктрини, зокрема, у всі медичні навчальні заклади будуть повернуті військові кафедри, всі лікарі країни стануть військовозобов’язаними, а кожна лікарня країни в будь-який момент буде здатна перетворитися на військовий госпіталь. «Найважливішим завданням для мене, як народного депутата та просто людини, на сьогодні, є збереження життя кожного громадянина України, в незалежності від того, цивільна це особа чи військовослужбовець. В результаті військових дій чи терактів отримують травми та гинуть не лише військові. І тому ми розробили таку систему, що захистить кожного», - розповідає Ольга Богомолець.

Також голова парламентського Комітету з питань охорони здоров’я провідає поранених бійців, що знаходяться на реабілітації у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону. Щоб дізнатися про проблеми медиків на місцях Ольга Богомолець запланувала спілкування з трудовими колективами лікувальних закладів міста - Львівського обласного клінічного перинатального центру та Львівської обласної державної клінічної психіатричної лікарні. Ольга Богомолець також планує ознайомитися як тривають роботи на Львівському обласному реабілітаційному центрі. Завершить свій візит на Львівщину народний депутат та радник Президента зустріччю із керівництвом області та спілкуванням із журналістами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: