3,5 тисячі молодих офіцерів всіх військових вишів України пройдуть курси з тактичної медицини (фоторепортаж)

Сьогодні ми намагаємося вирішити проблему максимально швидкого надання медичної допомоги, аби врятувати життя якомога більшій кількості наших бійців, які зараз воюють на передовій у зоні АТО.

На цьому 8 лютого, під час брифінгу для ЗМІ, наголосила голова Комітету з питань охорони здоров'я Верховної Ради України, радник Президента України, громадський діяч Ольга Богомолець, повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Зазначимо, Ольга Богомолець сьогодні з робочою поїздкою перебуває у Львівській області, де, зокрема, в Академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного презентувала військово-медичну доктрину та курси з тактичної медицини для майбутніх військових.

Ольга Богомолець підкреслила, що таку навчальну підготовку пройдуть 3,5 тисячі молодих офіцерів в усіх військових навчальних закладах України: “Під час навчань курсанти отримають практичні навички із зупинки втрати крові, розблокування дихальних шляхів, рятування від пневмотораксу, належне транспортування пораненого тощо,”- зазначила О. Богомолець.

За її словами, навчання вже відбулися у чотирьох військових закладах Києва та військовій академії м. Житомира, сьогодні вони відбуваються у Львові, завтра - у Хмельницькому. Також проводитимуться у Харкові, Одесі та Дніпропетровську. В загальному практичні навички здобудуть офіцери 14 військових вишів України.

Ольга Богомолець наголосила, що навчання проводять сертифіковані інструктори НАТО і навчені українські спеціалісти з військової тактичної допомоги у бою та сертифіковані інструктори, які навчають солдатів наданню першої допомоги у бою.

“Лікарі спеціально відсторонені від проведення цього курсу, адже основне його завдання полягає не у наданні медичної професійної допомоги, а власне як надати ту годину часу, за яку можна буде довести пораненого до лікувального закладу, де вже буде надана безпосередньо лікарська допомога”, - резюмувала О. Богомолець.

Окрім того, в межах робочої поїздки Ольга Богомолець відвідала бійців із зони АТО, які проходять лікування і реабілітацію у Військово-медичному клінічному центрі західного регіону, ознайомилася зі станом робіт на Львівському міжрегіональному центрі соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів та зустрілася з керівництвом Львівської обласної державної клінічної психіатричної лікарні.

DSC_7930 DSC_7959 DSC_8000 DSC_8007 DSC_8014 DSC_8022

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: