Львівська залізниця: продовжуємо допомагати воїнам, розуміючи, що скоро весна

Львівська магістраль продовжує надавати допомогу захисникам України, які перебувають у зоні проведення АТО. Нещодавно залізничники передали волонтерам для відправки на схід чергову партію спеціалізованого одягу, медикаментів та обладнання. Також на фронт відправили ще партію позашляховиків, які особливо потрібні захисникам. До волонтерської роботи залучені усі підприємства магістралі, профільні навчальні заклади, заклади охорони здоров’я та профспілкові і ветеранські організації, повідомили у прес-службі Львівської залізниці

На магістралі довший час дотримувалися думки про те, що наші спільні дії щодо допомоги у будь-який спосіб воїнам-захисникам, їх родинам, місцевим цивільним мешканцям, які потерпають від буремних боїв на сході, мають бути вчинені без розголосу та повідомлень про них. Та сьогодні, коли волонтерські організації, з якими тісно співпрацює Львівська магістраль, повідомляють про суттєве зниження активності громадян, залізниця прийняла рішення ще більше активізувати, зокрема, просвітницько-роз’яснювальну роботу серед краян, аби з новою силою залучити усіх до посильної допомоги захисникам рідного краю.

Відтак нещодавно у Будинку науки і техніки Львівської залізниці відбулася неформальна зустріч керівництва магістралі, представників волонтерських організацій, військових, представників фонду «Спілчани», дорожнього комітету профспілки Львівської залізниці, інших громадян, під час якої начальник Львівської залізниці Богдан Піх вкотре наголосив: «Добрі справи не рекламують, але хлопці мають знати, що у них вдома – надійний тил».

Після зустрічі хлопці, які того ж дня виїхали виконувати свій обов’язок захисника рідного краю, теж виходили не з порожніми руками. А заступник керівника "Народної Самооборони Львівщини" Сергій Дзядик, своєю чергою, відзначив, що їхня волонтерська організація співпрацює з багатьма підприємствами, однак Львівська залізниця серед найактивніших.

– Специфіка нашої роботи полягає у тому, що ми контактуємо безпосередньо з нашими бійцями в зоні АТО та дізнаємося про їхні потреби. Потім ми шукаємо найоптимальніші умови придбання чи замовлення необхідних приборів, спорядження, ліків, побутових засобів та провіанту. Коли ми звертаємось до якихось підприємств чи спонсорів, то ми вже чітко знаємо що і у якій кількості нам потрібне. Ті сто комплектів зимової військової форми виготовлені за кращою технологією та з високоякісних матеріалів, завдяки чому бійцям не страшне ані намокання, ані тривале перебування на холоді. Коли виникла потреба спорядити сотню мобілізованих бійців, ми замовили для них цю форму на бродівському швейному підприємстві, яке взялось за роботу навіть без авансу. Львівська залізниця погодилась оплатити їх вартість. Ми, звісно, не можемо оприлюднити інформацію про те, якій саме частині перепала ця форма, однак це не так принципово – вони всі наші захисники.

З таким твердження волонтера погоджуються і залізничники. Окрім форменого зимового одягу бійцям передали також теплу білизну та печі-буржуйки. Однак, це вже останні зимові постачання на схід країни. На порозі весна, тож час перепрофільовуватись на потреби, які будуть актуальні у цей сезон: відповідний одяг і взуття та протизастудні засоби. Залізничники уже мають список потрібних медикаментів та речей і розпочали формувати відповідні посилки.

Водночас Львівська залізниця продовжує безкоштовно перевозити на схід транспорт для потреб бійців. До процесу безвідмовно долучаються працівники усіх служб магістралі, які оформляють і організовують оперативну доставку техніки без огляду на вихідні дні чи час доби. Розповідати про цю роботу залізничники не хочуть, адже це – лише краплинка в океані української боротьби.

Однак, натхненна робота залізничників не залишається непоміченою. Нещодавно залізничник-волонтер Володимир Гладишев отримав особливу відзнаку від тих, кому допоміг у надважкій боротьбі, — подяку працівникові Львівської магістралі вручив командир 1 об’єднаного гвардійського загону Державної спеціальної служби транспорту гвардії полковник Геннадій Руденко. Схвильований волонтер, приймаючи відзнаку, наголосив: «Це подяка усім моїм колегам-залізничникам, простим працівникам, керівництву, начальникам служб і підприємств, я без них не зміг би зробити того, що вдалося. Ми ще маємо багато планів і обов’язково їх реалізуємо, бо це потрібно Україні, а залізниця – це велика дружня родина».

Не зупиняймося на досягненому і перемога обов’язково буде!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: