На Львівщині повістки вручають на дорозі з допомогою працівників ДАІ

На блокпостах при в’їзді до Львова разом із працівниками ДАІ та озброєними спецпризначенцями чергують представники військкомату, які вручають повістки військовозобов’язаним жителям області.

«Працівники ДАІ зупиняють вас, беруть права та запрошують до них в транспортний засіб (усе дуже ввічливо), ви сідаєте, а там військовий комісар з повісткою в яку тільки вписує ваше ПІБ. Так вчора зупинили мого знайомого по дорозі в Самбір», – написав на своїй сторінці у Facebook львів’янин Андрій Дідух, пише ZAXID.NET.

Цю інформацію підтвердив речник обласного військкомату Роман Поронюк. За його словами, повістка дається для уточнення облікових даних у військкоматі.

«Зараз є багато ухильників, яких ми шукаємо. Буває, коли людям приносять повістки, їхні родичі кажуть, що вони за кордоном, а насправді вони вільно катаються по місту.

Ми вручаємо повістки, щоб людина могла прийти у військкомат для уточнення даних», – наголосив він, пояснивши, що такий метод оповіщення є правомірним, бо людина повинна з’явитися до військкомату за викликом, незалежно від того де і яким методом вона була оповіщена.

«Наше завдання – сповістити людині, що потрібно з’явитися до військкомату, а метод оповіщення – це вже на наш вибір. Ми вручаємо повістки не у Волинській області, а на території Львівської області – у нашій зоні відповідальності», – зазначив Поронюк.

Таким чином військовозобов’язаний не має можливості не отримати повідомлення про виклик до військкомату, а відтак і уникнути відповідальності за ухилення від мобілізації.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: