Яворівський природний парк серед природоохоронних установ, які фінансуватиме Німеччина

Яворівський національний природний парк ввійшов у перелік семи українських природоохоронних установ, які фінансуватимуться в рамках німецького проекту “Підтримка природно-заповідних територій України”, - про це сьогодні на апаратній нараді повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олексій Балицький.

Він розповів, що на впровадження цього проекту Німеччина вкінці минулого року підтвердила надання Україні 14 млн євро. Проект розпочнуть реалізовувати після підписання угод та їх ратифікації Верховною Радою України.

“Слід зазначити, що Яворівський національний природний парк входить до складу біосферного резервату «Розточчя», який МАБ ЮНЕСКО у 2011 році включено до світової мережі біосферних резерватів. Цей факт відіграв значну роль у включенні парку до переліку установ, які заплановано профінансувати під час реалізації проекту”, - сказав О. Балицький.

За його словами, Яворівський національний природний парк планує використати кошти на придбання сучасних приладів для наукових досліджень, оргтехніки, засобів зв’язку, будівництва двох будиночків лісника, ремонту адмінприміщення, столярно-виробничого цеху.

Також планується виготовлення і встановлення малих архітектурних форм та чотирьох відпочинкових будинків. Всі ці заходи погоджено з німецькою стороною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: