Львівщина прийняла більше 10 тисяч переселенців зі східних областей України та АР Крим

Станом на сьогодні Львівщина прийняла 10 тисяч 100 внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій України та районів проведення антитерористичної операції. З них майже три тисячі осіб – з АР Крим та понад сім тисяч – з районів АТО, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами заступника директора департаменту соціального захисту населення ОДА Оксани Яковець, з першого вересня в школи області пішли понад 1500 дітей, понад 230 дітей відвідують дошкільні установи, майже 1000 студентів зараховані у вищі навчальні заклади області.

“Також лікувальні заклади області надали медичних послуг майже 1300 дітям та 1800 дорослим. В стаціонарних умовах проліковано більше 300 дорослих та 200 дітей. Крім цього, безкоштовно проведено дороговартісні процедури онкохворим, хворим на цукровий діабет, ниркову недостатність та ін”, - зазначила О. Яковець.

Вона додала, що з березня 2014 року до сьогодні в області народилося 77 дітей. За 66 сім’ями, в яких є немовлята, закріплені патронатні служби. На обліку в жіночих консультаціях перебувають 160 вагітних жінок.

“Органи соціального захисту населення та Пенсійний фонд України у Львівській області виплачуються належні соціальні допомоги та пенсії за зверненнями громадян. Крім цього, налагоджена робота з виплати щомісячної державної допомоги на проживання, яку в січні одержали понад 4000 сімей на суму 11,4 млн. гривень”.

“Також організована робота щодо забезпечення вимушених переселенців різними видами допомоги з числа гуманітарних надходжень від міжнародних, релігійних та громадських організацій. Вимушені переселенці забезпечені теплим одягом, взуттям, продуктами харчування, санітарно-гігієнічними товарами”, - підсумувала О. Яковець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: