Захворюваність на грип на Львівщині зросла більш, ніж на 25%

За минулий тиждень у Львівській області захворіло на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції 13060 осіб, інтенсивний показник склав 51,8 при епідпорозі 143,2. Захворюваність зросла на 25,7%.

Як зазначається у повідомленні держсанепідслужби Львівської області, питома вага захворілих дітей до17 років становить 58,5%. У м.Львові за звітний період захворюваність зросла на 16,7%.

Кількість захворілих склала 5210 осіб з інтенсивним показником 69,4 при епідпорозі 92,9. Питома вага захворілих дітей становить 52,3 %.

Зафіксовано перевищення епідемічних порогів у віковій групі 3-6 років (захворіло 1009 осіб, інт.пок.332,9 при епідпорозі 279,9, перевищення в1,2р.) та у віковій групі 7-14 років (захворіло 1138 осіб, інт.пок.220,6 при епідпорозі 140,5, перевищення в 1,6р.).

Держсанепідслужба Львівської області нагадує, що грип дуже легко передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом — коли хвора людина кашляє, чхає чи просто розмовляє.

Аби уникнути зараження грипом навіть під час епідемії, потрібно дотримуватись кількох простих речей:

- уникати скупчень людей — аби зменшити вірогідність контактів із хворими людьми, при тому що деякі з них є заразними навіть до появи очевидних симптомів;

- користуватися одноразовими масками при необхідності — щоб захистити себе чи оточуючих від зараження;

- регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання;

- уникати відвідування місць з великим скупченням людей;

- повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми — для підвищення опірної здатності організму;

- мати чисті руки — інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтесь руками. Тими ж руками ви тримаєте гроші чи тримаєтесь за поручні, де кілька годин зберігаються в активному стані віруси і бактерії, що залишились від дотиків рук інших людей. Тому необхідно часто мити руки з милом або обробляти їх дезінфікуючим гелем із вмістом спирту;

- користуватися тільки одноразовими паперовими серветками і рушниками — як після миття рук, так і для того, щоб прикрити обличчя під час кашлю, а також при нежиті;

- залишатися вдома при перших ознаках хвороби — щоб не провокувати ускладнення власної хвороби і не наражати інших людей на небезпеку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: