У Мінську розпочалися переговори "нормандської четвірки"

У Мінську лідери країн "нормандської четвірки" почали переговори щодо мирного врегулювання ситуації на сході України.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Президенти України Петро Порошенко, Франції Франсуа Олланд, Росії Володимир Путін і канцлер ФРН Ангела Меркель зібралися на цю зустріч у мінському Палаці Незалежності.

Першим до місця проведення зустрічі, Палацу Незалежності, прибув президент України Петро Порошенко.

Раніше повідомлялося про приліт президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Франсуа Олланда. Останнім, за звичкою, прибув у Мінськ на переговори Володимир Путін.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську відбудеться зустріч глав "нормандської четвірки" (України, Росії, Німеччини та Франції). Президенти Росії Володимир Путін, України Петро Порошенко, Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель мають намір обговорити пропозиції щодо плану врегулювання українського конфлікту на Донбасі.

Сьогодні Петро Порошенко висловив думку, що підсумком переговорів 11 лютого в Мінську може бути як мирне вирішення, так і подальша військова ескалація.

За його словами, на зустрічі у столиці Білорусі Україна та ЄС виступлять з єдиною позицією.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що на зустрічах з підготовки до саміту лідерів України, Росії, Німеччини і Франції з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську є "помітний прогрес".

Речник уряду Німеччини Штеффен Зайберт вбачає в нинішній зустрічі чотирьох лідерів у Мінську з приводу ситуації в Україні "проблиск надії".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: