Депутати обласної ради розглядають можливість збільшення суми коштів на охорону здоров’я (фото)

         Обласні обранці хочуть збільшити кошторис видатків з обласного бюджету на галузь охорони здоров’я у 2015 році. Про це йшлося під час слухань постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту Львівської обласної ради щодо внесення змін до показників обласного бюджету на 2015 рік, повідомили у прес-службі ЛМР.

Депутати вирішили звернутися з рекомендаціями до своїх колег з постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного захисту та комунальної власності, щоби віднайти можливість залучити додатковий фінансовий ресурс на потреби закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування.

Зокрема, на реалізацію Програми сімейної медицини пропонується збільшити суму фінансування на 4 млн грн. Для проведення процедур гемодіалізу пропонують збільшити обсяг фінансування 5 млн грн. Ще 2 млн грн хочуть додати для закупівлі медикаментів для Львівської обласної клінічної лікарні, а на ремонт каналізаційної мережі цього закладу охорони здоров’я пропонується додатково передбачити в обласному бюджеті 0,5 млн грн.

Охорона здоровя1 Охорона здоровя2

Також зауважимо, що за результатами слухань було запропоновано передбачити в бюджеті розвитку 1 млн грн на співфінансування Львівської обласної станції переливання крові в рамках співпраці з Фондом «Східна Європа».

Разом з тим, депутати розглянули можливість збільшення фінансового ресурсу на 50 тис. грн (до 2,6 млн грн) на реалізацію Програми надання одноразової адресної допомоги найбільш незахищеним категоріям громадян – реабілітованим за статтею 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» та потерпілим від політичних репресій».

Окрім того, як повідомили представники Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, які взяли участь у слуханнях комісії, вперше за декілька останніх років на охорону здоров’я обласний бюджет у 2014 році перевиконано на 45 млн грн. Завдяки цьому на початок 2015 року були вільні грошові залишки, які планується перерозподілити на реалізацію програм охорони здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: