Львівська ОДА пропонує зменшити мінімальну вартість проектів регіонального розвитку

Обласна державна адміністрація пропонує Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України зменшити мінімальну кошторисну вартість інвестиційних програм і проектів, які можуть фінансуватися за кошти державного фонду регіонального розвитку. Таких змін, на думку обласних фахівців, потребує проект постанови Кабінету Міністрів України щодо деяких питань державного фонду регіонального розвитку, розроблений Мінрегіоном, повідомили у прес-службі ЛМР.

Зазначимо, що у згаданому документі однією з умов фінансування інвестиційних програм передбачено наступні обсяги мінімальної кошторисної вартості:

- для інвестиційних програм і проектів регіонального (міжрегіонального) значення та тих, що реалізуються у містах обласного значення, - не менш як 5 млн. грн.;

- для інвестиційних програм і проектів районного значення та тих, що спрямовані на розв'язання проблем однієї або декількох територіальних громад, - не менш як 1 млн. грн..

Натомість Львівська ОДА, при погодженні проекту зазначеної постанови, пропонує зменшити мінімальну кошторисну вартість на рівні 1 млн. грн. та 200 тис. грн. відповідно до їхньої територіальної приналежності.

За словами директора обласного департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Василя Лозинського, таке рішення дозволить за державні кошти вводити в експлуатацію недороговартісні соціальні об’єкти.

«Врахування вказаних пропозицій дасть можливість досягти соціального та економічного ефектів від спрямування коштів державного бюджету шляхом введення в експлуатацію більшої кількості не надто капіталомістких, проте соціально важливих об’єктів», - прокоментував він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: