Дмитро Загарія: наказано вижити

Тепер, коли герої цієї історії - начальник УМВС у Львівській області полковник Дмитро Загарія і командир батальйону "Львів" капітан Ігор Вольський - у безпеці (в госпіталі Харкова), можна розповісти про речі, які ще вчора були сховані за лаштунками обставин. Насамперед, виявляється міліціонери цього дня ПІДІРВАЛИСЯ ДВІЧІ! Спочатку їхнє авто перекинуло і покрутило вибухом фугасу, а потім, коли їх уже з блокпоста везла в Артемівськ "санітарка", то на міну налетіла і вона…
В оточене "сєпарами" Дебальцеве автівка з Дмитром Загарією й Ігорем Вольським їхала не просто так. На жаль, тепер не час розповідати про подробиці й про необхідність цієї поїздки, але два співробітники внутрішньої безпеки міліції недаремно сиділи разом із ними в салоні. Бійці батальйону "Донбас", які стояли на одному з останніх блокпостів, попередили, що попереду, біля села Логвинового, точиться серйозний танковий бій, і дорога може перебувати під обстрілом ДРГ (диверсійно-розвідувальних груп).
 
    На жаль, невдовзі це попередження справдилось. Приблизно о 14:40 автомобіль кілька разів перекинуло у повітрі вибухом фугасу і скинуло з траси. Неподалік підірвався і броньований джип із групою прикриття бійців бату "Львів" На рівні теорії, всі в першій автівці мали б загинути (фугаси розривають навпіл навіть бетеери, нищать броньовані "Урали"), але доля усміхнулась трьом із чотирьох. Під час вибуху загинув начальник ВВБ на Донецькій залізниці Дмитро Терновий, а ще одного "вевебешника" з Львівщини було поранено й контужено. За наказом Загарії, львів'янин узяв зброю і побіг у бік блокпоста. У цей момент почав подавати ознаки життя важко контужений командир батальйону "Львів" Ігор Вольський (саме через його непритомність і з'явилися чутки про загибель капітана). Сепаратисти спробували піти в атаку, щоб захопити вцілілих, але тут добре спрацювали хлопці з групи прикриття - вони відкрили зустрічний вогонь. Кілька годин, до сутінків, бійці тримали під перехресним вогнем російську диверсійну групу, а коли стемніло, чотирьох контужених львів'ян, у яких закінчувались патрони, товариші вивели в безпечне місце.
 
   Два перші рейди з порятунку своїх побратимів провели дві групи бійців спецбатальйону "Львів" (одну очолював командир із позивним "Ангел", іншу - з позивним "Монгол"), їх прикривали бійці Національної гвардії. На жаль, сутінки і рясний кулеметний вогонь ворога не дали змоги виявити поранених офіцерів, які мали всі шанси потрапити в полон до терористів. У цей час, полковник Загарія теж не сидів, склавши руки. Витягнувши з автомобіля зброю, вони разом із пораненим Вольським (йому перебило ногу) під безперервним вогнем диверсантів, які, здавалось, розуміли, що їхньою здобиччю можуть стати високі чини, поповзом по снігу рухались до своїх. Де було можливо, капітан стрибав на одній нозі, частину шляху полковник Загарія тягнув комбата Вольського на собі. Таким чином, офіцери, подолавши кілька кілометрів, дістались дороги, де їх і виявила пошукова група бату "Львів". Уже по дорозі з блокпоста "санітарка" знову підірвалась! І хоча вибухом вибило два мости, але всі залишились неушкоджені! Ні, цього вечора Господь справді був на нашому боці барикад! 
 
   У розмові з репортером "Ратуші" Дмитро Дмитрович подякував усім львів'янам і громадянам України, які молились за їхнє спасіння, посміявся з інформації одного з телеканалів про їхню загибель "внаслідок штурму штабу диверсійною групою", вживав російський вираз "Нє дождьотєсь!", і поінформував, що зараз у Харкові лікарі готуються витягати осколок з ока капітана Ігоря Вольського. А також попросив не писати в газеті зайвого...
 
Микола САВЕЛЬЄВ, газета Ратуша

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: