Нардеп від УДАРу вимагає скасувати стягнення військового збору з учасників АТО

Депутат - ударівець Богдан Дубневич закликав Кабінет Міністрів вилучити учасників Антитерористичної операції з категорії платників податків і зборів на яких поширюється 1,5% військового збору на загальний неоподатковуваний дохід.

«З минулого року ми ввели військовий збір у розмірі 1,5% на загальний оподатковуваний дохід. Але цей збір сплачують і самі військові, нацгвардійці та інші учасники АТО. Вважаю серйозним недопрацюванням, коли ми обкладаємо саме цим податком тих, хто боронить Україну на Сході. Проситиму від свого імені і інших депутатів, котрі розуміють цю проблему, внести відповідні зміни і виокремити усіх військовослужбовців, з категорії тих, на кого поширюється військовий збір».

Народний обранець звернувся до Міністерства фінансів з проханням невідкладно опрацювати це питання і внести відповідні зміни у Податковий кодекс.

Також, депутат назвав рішення уряду, преміювати військових за підбиту техніку непродуманим, та таким, що може мати ефект лише у вигляді піару урядовців.

«Практика сучасного бою така, що ніхто не рахує хто саме і з якого підрозділу підбив танк противника, артилерист чи стрілець з протитанкового ракетного комплексу. А, зрештою, хто більше відповідає за успішний постріл – навідник, сержант з розвід роти чи командир відділення який віддав наказ стріляти по цілі? Хто будуть ці арбітри, що це визначатимуть?

Таким механізмом виплат ми аж ніяк не піднімемо бойовий дух у військах. Якщо це питання розглядати під мікроскопом історії, то нагадую, що в Радянській Армії в часи другої світової, основні премії за підбиту техніку таки отримували . Однак випадки, коли премії за бойові заслуги приписували собі командири різних ланок, не маючи до цього жодного стосунку були доволі частим явищем. Хто ж це насправді контролюватиме в наших реаліях? І де дійсно об’єктивна межа визначення внеску кожного військовослужбовця під час гарячки бою?!», - підкреслив депутат.

На думку Богдана Дубневича, ресурс на ці премії, які можуть внести серйозний розбрат у війська доцільніше скерувати на бойову підготовку і забезпечення бойових підрозділів, зрештою на підвищення соціального пакету.

Окрім цього, депутат позитивно відзначив постанову уряду від 31 січня 2014 року: « 1000 гривень за день участі особи у бойових діях   - це саме те, що на сьогодні є потрібно і необхідно. Проте не дурімо себе і захисників - реальний стимул лежить виключно у площині підвищення рівня заробітної плати в цілому у Армії і Національній гвардії. І 1000 гривень – теж вимушена міра, на котру йдемо з економії».

Прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: